Ook voor de kids is er van alles te beleven.
Ook voor de kids is er van alles te beleven. Foto: Carin van den Berg

Centrum Laren staat weer bol van kermisplezier

LAREN - Het centrum van Laren staat van zaterdag 2 tot en met donderdag 7 juli weer bol van het kermisvertier. De zomerkermis strijkt dan weer neer op het kermisterrein, Zevenend en Sint Janstraat.

Traditioneel opent een BN-er de kermis en dit keer is dat Ferry Somogyi. Ferry is bekend als 'Rik' uit Goede Tijden-Slechte Tijden. Hij zal met de aanwezigen de eerste - gratis - rit maken in de botsauto's. Daarna deelt hij gratis oliebollen uit aan de bezoekers. Dat doet hij op zaterdag 2 juli om 13.00 uur in aanwezigheid van wethouder Tijmen Smit en ondersteund door de muzikale klanken van muziekvereniging MCC.
Zondag 3 juli houdt aalmoezenier B.E.M. van Welzenes met ondersteuning van muziekvereniging Sint Jan een plechtige Heilige Mis op de botsautobaan. Deze begint om 10.30 uur en staat in het teken van het Jaar van de Barmhartigheid. Maandag is het familiedag met speciale aanbiedingen en woensdag komt clown Des Alles.

Dit jaar zijn er naast nostalgische attracties, eetwaren en spelkramen natuurlijk ook de spectaculaire- en familieattracties. Nieuws is de Flying Jump, een ronddraaiende carrousel die je op onverwachte momenten de lucht in schiet. Ook de Happy Farm is compleet nieuw, een wandeling door een avontuurlijk dierenwoud levert vele verrassingen op. De Tornado is een vliegende schotel met draaiende bollen waarin je flink in de rondte én in de hoogte gaat. En de Snow Jet is terug van weggeweest. Deze snelheidsmolen is een plaatje om te zien én te beleven. Voor de echte waaghalzen is de Booster terug. Daarnaast er vertier in de X-factory met zijn onverwachte waterstralen en is er een huiveringwekkend spookhuis.