Fruit bevriezen in vloeibare stikstof.
Fruit bevriezen in vloeibare stikstof. Foto: Papageno Huis

Summer Science Day in Papageno Huis groot succes

LAREN - Science4Kids en Papageno verzorgden vorige week woensdag een onvergetelijke Summer Science Day in het Papageno Huis. Er was een breed technologieprogramma met digitaal componeren, 3D-design, virtual reality en computergebarentaal.

Kinderen met én zonder autisme ontdekten zelf verschillende technieken en hoe deze zaken ons dagelijks leven beïnvloeden. Met laserstralen konden ze ballonnen op afstand kapot prikken. Er was een 3D-printer, een virtual-realitybril en twee robots. Ook leerden de kinderen dat programmeren en digitaal componeren niet ingewikkeld zijn.

Verrassing
Aan het einde van de dag wachtte een verrassing. De deelnemers mochten fruit op een stokje rijgen, dippen in chocolade en vervolgens werd het in vloeibare stikstof bevroren. Zeer spectaculair.

Zomer
Deze hele zomer vindt iedere woensdag een kinderactiviteit - van muziek, new media en dans tot graffiti - plaats. Pascal Rijnders, directeur Papageno: "Voor kinderen met en kinderen zonder autisme is het contact met elkaar belangrijk. Kinderen zonder autisme leren omgaan met kinderen die anders zijn. Andersom leren kinderen met autisme zich te ontwikkelen en leren ze nieuwe vaardigheden aan."

Programma
De kosten per activiteit bedragen 2,50 euro, tenzij anders aangegeven. Een aantal activiteiten gaat bij voldoende belangstelling ook na de zomervakantie door. Check de Papageno Facebookpagina voor updates en het exacte programma.