Afbeelding
Foto:

Maria van den Brink-Pieper

Voorzitter Tafeltennisvereniging Laren, Voorzitter BPV Scheperbuurt, vrijwilliger 80+ huisbezoek, 62 jaar en ook zo lang in Laren

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij kinderopvang Humanitas in Laren. Bij buitenschoolse opvang het Berenparadijs en bij buitenschoolse opvang Baloe. Daarnaast zit ik in de landelijke ondernemingsraad van deze organisatie."

Wat heb je met tafeltennis?
"Tafeltennis doe ik al vanaf mijn 12e jaar. Deze bijna blessurevrije sport kun je heel lang blijven doen, zowel recreatief als in wedstrijdverband."

Jouw tip voor een veilige buurt?
"Door lid te worden van een buurtpreventievereniging, contact te houden met je buurtgenoten en verdachte omstandigheden doorgeven aan de politie."

Met wie wil je nog een gesprek?
"Ik ben paar keer in Zuid-Afrika geweest, dit land heeft grote indruk op mij gemaakt. Nelson Mandela had ik weleens willen spreken."

Waar maak je je zorgen om?
"Maak me zorgen hoe er met kwetsbare mensen om wordt gegaan. Ze moeten het steeds vaker zelf uitzoeken, worden van kastje naar de muur gestuurd. Geld om deze mensen te begeleiden is er steeds minder of wordt niet goed ingezet. Komt steeds neer op mantelzorgers, betaalde banen worden vrijwilligerswerk. Dit kan niet lang goed gaan."

Laren mist nog ...?
"Een Turkse winkel."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De grote projecten van Laren, maar ook de fusie. Wat gaat het worden, in hoeverre luisteren de gemeenten naar de burgers. Betaalbare woningen, zodat Laren een dorp voor iedereen blijft."

Welke droom heb je nog?
"Dat we allemaal wat respectvoller met elkaar omgaan."

Wat is je favoriete spreuk?
"Heb het lef om je eigen leven te leiden en niet het leven dat anderen van jou verwachten. Ik denk dat dit steeds vaker gebeurt, of mensen denken dat anderen dit van ze verwachten."