Gezondheidsstudio Tergooi bezoekt BODY WORLDS

BLARICUM - De Gezondheidsstudio van Tergooi organiseert op woensdag 14 september een bezoek aan de interactieve tentoonstelling BODY WORLDS in Amsterdam. Artsen Mandy van Leent en Bart Grady van Interne Geneeskunde van Tergooi verzorgen de deskundige begeleiding. Deelnemers kunnen hen ook vragen stellen over het functioneren van het menselijk lichaam.

De tentoonstelling heet voluit 'Gunther von Hagens' BODY WORLDS: The Happiness Project'. Via meer dan 200 anatomische preparaten maken bezoekers kennis met de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Anatomische preparaten zijn geconserveerde stukken mensenlichaam. In BODY WORLDS is dat gebeurd volgens de zogenaamde plastinatieconservatiemethode van de Duitse anatoom Gunther von Hagens.
Het bezoek wordt georganiseerd voor alle leeftijden, maar is door de locatie van BODY WORLDS in Amsterdam-Centrum minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Aanmelden
Aanmelden kan via gezondheidsstudio.com. Voor het toegangsticket, vervoer heen en terug, gezonde versnaperingen onderweg en extra toelichting door twee artsen uit Tergooi vraagt de Gezondheidsstudio een bijdrage van 10 euro per persoon. Geadviseerd wordt om niet te lang te wachten, want het aantal beschikbare plekken is beperkt. Het vertrek is om 13.00 uur bij Tergooi in Blaricum. De excursie duurt tot 18.00 uur. De excursie wordt contant afgerekend voor vertrek van de bus.

De Gezondheidsstudio is een initiatief van Tergooi en bevordert gezondheid in de Gooi en Vechtstreek. Bijvoorbeeld door gezond gedrag en gezonde keuzes in het dagelijks leven van de inwoners van de regio makkelijker en aantrekkelijker te maken. Het is de tweede keer dat de Gezondheidsstudio een bezoek aan een tentoonstelling organiseert. Vorig jaar werd 'Corpus: reis door de mens' bezocht.