Het ringsteken op de Kerklaan is vast onderdeel van de Kermisweek.
Het ringsteken op de Kerklaan is vast onderdeel van de Kermisweek. Foto's: Bob Awick

Programma Kermisweek Blaricum 20-24 augustus

BLARICUM - Het is weer zover. Van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 augustus is het weer Kermisweek in Blaricum. De Oranje Vereniging Blaricum is met heel veel vrijwilligers de organisator van de feestweek, waar de kermis een traditioneel onderdeel van is. Ook de horeca in het dorp zorgt voor een feestelijk programma.

Het uitgebreide programma voor de Kermisweek ziet er als volgt uit:

Zaterdag 20 augustus
10.00 uur: Ringsteken op ongezadelde paarden en pony's op het Ziekenweitje aan de Meentzoom. Heel veel meisjes en enkele jongens gaan hier de strijd aan om de kampioen van 2016 te worden! Na één proefronde volgen er drie rondes voor de wedstrijd. Er zijn drie prijzen voor het ringsteken en één voor de schoonste galop. Inschrijven ter plaatse vanaf 09.00 uur.

13.00 uur: Kermisvoetbaltoernooi op de terreinen van BVV'31 aan de Schapendrift. Dit jaar wordt voor de 42e keer gestreden om de Cup van Blaricum. Vorig jaar is gestart met een andere opzet van het Kermistoernooi. Er werd 7 tegen 7 op een half veld gespeeld, wat een succes was. Daarom zal dit jaar de opzet van het toernooi hetzelfde zijn

14.00 uur: Lol met je knol op het terrein van Stad & Lande ruiters. Voor de derde keer wordt dit evenement georganiseerd en kunnen ruiters laten zien hoe behendig ze zijn met hun paard of pony!

20.00 uur: Optreden van de Hermes House Band bij Rust Wat. Deze Rotterdamse studentenband blijft eeuwig jong door een steeds vernieuwde bezetting en weet toch al 30 jaar hoe een feestje van elk optreden te maken.

Zaterdag: Optreden van de Hermes House Band bij Rust Wat

20.45 uur: Lampionnenoptocht. Start Melkweg/Verbindingsweg. Om circa 21.15 uur is de aankomst bij Rust Wat, waar de kinderen een ererondje mogen maken op het eiland.
22.00 uur: Groots vuurwerk. Rust Wat, Schapendrift.

Zondag 21 augustus
Oranjeweitje aan de Torenlaan.

12.00 uur: Presentatie Blaricumse verenigingen. Diverse verenigingen laten zien wat ze doen en wie geïnteresseerd is kan direct lid of sponsor worden. Ook de brandweer is weer aanwezig met een spectaculaire demonstratie.

12.00 uur: Vossenjacht voor solexen. Het thema van de Vossenjacht voor solexen dit jaar is 'Landen van de wereld'.

14.00 uur: Keuring versierde fietsjes voor kinderen. Deelnemers kunnen meedoen in twee verschillende leeftijdscategorieën. Om ook de bewoners van de Torenhof te laten genieten van al het moois dat de kinderen gemaakt hebben, maken ze na afloop een kleine rondrit langs de Torenhof.

Maandag 22 augustus
09.30 uur: Keuring versierde aanspanningen op het Oranjeweitje aan de Torenlaan. Aansluitend vindt er een rondrit door het dorp plaats.

13.30 uur: Ringsteken met versierde aanspanningen op de Kerklaan. Gestart wordt met het ringsteken voor pony-aanspanningen. Er zijn drie prijzen beschikbaar voor het ringsteken en één prijs voor de best gaande pony. Tevens is er voor de winnaar bij het ringsteken een wisselbeker te winnen.

In de pauze om ongeveer 14.30 uur ringsteken met transport- en bakfietsen.
Dinsdag 23 augustus
15.00 - 19.00 uur: Reünie; ontmoeting tussen (oud-)dorpsgenoten in het Vitusgebouw. Tijdens de kermisdagen komen uit alle delen van het land mensen die hier geboren zijn of gewoond hebben, even terug naar Blaricum. Zij kunnen en willen de sfeer niet missen van alles wat er tijdens deze feestweek plaatsvindt. De Oranje Vereniging biedt hen de gelegenheid elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Woensdag 24 augustus
13.30 uur: Volksspelen op het Oranjeweitje aan de Torenlaan. Een gevarieerde middag met de handicaprace, verzorgd door de Vrijwillige Brandweer Blaricum, over een waterrijk parcours. Daarnaast natuurlijk het touwtrektoernooi, waarbij ook dit jaar weer speciaal voor de kinderen een eigen toernooi wordt gehouden.

Kermis
De kermis is er op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 augustus van 14.00 tot 24.00 uur.

Ook dit jaar is er weer een touwtrektoernooi voor de jeugd.
De Kermisweek is natuurlijk niets zonder de kermis zelf!