Er kan veel in het nieuwe jongerencentrum in De Scheper.
Er kan veel in het nieuwe jongerencentrum in De Scheper. Foto: Bob Awick

Opening jongerencentrum en 100 jaar De Scheper

LAREN - Stichting Dynamic Arts organiseert in samenwerking met Stichting Versa Welzijn zaterdag 10 september de officiële opening van het jongerencentrum in Laren. Dit vindt plaats in het historische - (voormalige) schoolgebouw - De Scheper aan de Kerklaan 29. In het teken van Open Monumentendag wordt tevens gevierd dat De Scheper haar honderdste levensjaar ingaat.

Geïnteresseerden zijn van 14.00 tot 19.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe culturele jongerencentrum. Tijdens de opening wordt aan de hand van verschillende workshops en shows kennisgemaakt met Dynamic Arts en een voorproefje gegeven van de activiteiten die het komende jaar gaan plaatsvinden.

Er is een expositie met kunst van artiesten die verbonden zijn aan de organisatie. Tevens is er een tentoonstelling over de geschiedenis van de Warrekam en De Scheper aan de hand van verrassende foto's en oude krantenartikelen. Ook is er een voorproefje van de Clean Up Games, een groen sporttoernooi waarbij kinderen worden uitgedaagd om spelend bij te dragen aan een schonere leefomgeving.
Vanaf september worden er verschillende cursussen, workshops en activiteiten aangeboden door Dynamic Arts en Versa Welzijn. Vanaf dan is De Scheper ook de nieuwe, vaste locatie voor het jongerenwerk in Laren. Er zullen workshops en cursussen gegeven worden in verschillende kunstvormen, muziek en sport, zoals dans, rap, film, beats maken en grafisch ontwerp. Er zijn ook inloopmomenten waar jeugd kan basketballen, voetballen, skaten, gamen, dansen, huiswerk kan maken, of zich met andere (creatieve) activiteiten bezig kan houden. Zie voor meer info dynamicarts.nl.