Culinaire beleving, daar gaat het om bij Lekker Laren.
Culinaire beleving, daar gaat het om bij Lekker Laren. Foto: Bob Awick

'Ongelooflijk, ik heb alleen
maar blije mensen gezien'

LAREN - "Het was ongelooflijk. Ik heb alleen maar blije mensen gezien", zegt Marleen van Laer na afloop van Lekker Laren. Samen met haar man Sonny Hoogwerf startte zij 11 jaar geleden met concerten van Sonny's Inc. op de Brink en nu werd voor de derde keer het culinaire evenement dat daaruit groeide georganiseerd. "We gaan het nog evalueren, maar ik ga ervan uit dat we de komende jaren elk laatste weekeinde van augustus Lekker Laren gaan organiseren."

"Dit evenement is uit pure passie bij ons ontstaan. We wilden een culinair evenement van een hoog niveau. Vandaar dat we ook blij zijn met de restaurants met een Michelinster. Dat past bij Laren en hier komen de mensen voor."
Bij het evenement zijn zo'n 300 mensen betrokken en het is een hele organisatie. Het evenement was er ook niet zomaar zonder slag of stoot, want Laren boog zich over het evenementenbeleid en de vraag was of het dorp wel zo'n evenement kon gebruiken. "Ik heb presentaties moeten geven aan de gemeenteraad en voor de buurt. We hebben de mensen ervan moeten overtuigen dat het een goed concept is en wij geloven erin. Het is goed voor het dorp."

Nu de slopende dagen van Lekker Laren achter de rug zijn, blikt ze terug op een geslaagd evenement. "We hebben een hele volwassen stap gemaakt dit jaar en we gaan het nog evalueren, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. We willen een beleving creƫren en dat is gelukt. Het weer was natuurlijk ook fantastisch."
Zaterdag dreigde onweer nog wel roet in het eten te gooien. "Het heeft ook wel even flink geregend, maar er was voldoende overkapping voor de mensen om te schuilen. We hebben het concert drie kwartier naar achteren geschoven en iedereen heeft daar geduldig op gewacht. Veiligheid gaat voor en het werd evengoed nog een feestje."

Een feestje werd het ook voor de 15 Larense ondernemers die samen het pop-up culinair restaurant Le Bocque in het leven hadden geroepen omdat ze met hun eigen paviljoen op het evenement wilden staan. "Het was een uit de klauwen gelopen grap, maar we hebben fantastische dagen achter de rug. We hebben er heel veel plezier aan gehad, maar het is wel eenmalig geweest", zegt Bas van der Putten die de PR regelt. Zelf houdt hij nog een hele bijzondere herinnering over aan Lekker Laren. "Ik ging zaterdag het podium op om iets te vertellen over het goede doel waar wij ons voor inzetten, Make a Wish. Toen heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Natuurlijk zei ze ja!"