Burgemeester Elbert Roest, eigenaresse Wilma Kwast en stylist Bastiaan van Schaik.
Burgemeester Elbert Roest, eigenaresse Wilma Kwast en stylist Bastiaan van Schaik. Foto: Bob Awick

Damesmodezaak Groot aan de Brink heropend

LAREN - Groot aan de Brink op nummer 23 is zaterdag heropend door burgemeester Elbert Roest en stylist Bastiaan van Schaik. Eigenaresse Wilma Kwast startte de winkel bijna 20 jaar geleden en verkoopt modieuze kleding voor dames vanaf maat 42. "We hebben ook een nieuwe slogan: Great fashion for great women", vertelt ze trots.

Toen Wilma de winkel aan de Brink 23 in het hartje van Laren begon, richtte ze deze mooi in. "Daarna is er wel een kleinere verbouwing geweest, maar nu hebben we het groots aangepakt. We moesten met de tijd mee. En eigenlijk niet eens dat. We zijn nu zelfs klaar voor 2020 en dat wilde ik ook graag", aldus de eigenaresse.

Ruimer
De zaak oogt door de verbouwing ruimer en overzichtelijk. Ook is het lichter geworden, mede door een grote spiegel die in het midden het licht van buiten reflecteert. Deze dient tegelijkertijd ook als passpiegel. Een mooie vintage-bank met nieuwe bekleding, passend bij het behang, creƫert een fijn zitje bij de paskamers achter in de zaak. Klanten reageren enthousiast op de nieuwe inrichting van Groot aan de Brink. "Dat was wel een spannend moment. De winkel is toch mijn kindje."
Wilma heeft inmiddels al dertig jaar ervaring. "Ik ben ooit begonnen als vrijwilliger in een modezaak voor dames met een grotere maat. Zelf draag ik dat ook. Als kind had ik al interesse in mode en dat heb ik nog steeds. Ik word er zelf blij van. Kleding doet iets met je als je het draagt. Het is ook nog steeds mijn passie om een klant gelukkig de winkel uit te zien gaan met een nieuw kledingstuk."
Aan die passie werkt ze hard. "Ik vind het inkopen zelf erg leuk. Vanuit de diverse collecties stel ik de unieke collectie in mijn winkel samen. Nergens is volgens mij zo'n groot assortiment verkrijgbaar als bij ons." Met de opkomst van internet wordt juist bij Groot aan de Brink extra ingezet op de beleving van het winkelen en het geven van advies en styling. "We hebben hier een collectie die wellicht iets meer kost, maar dat merk je wel aan de kwaliteit. Je kunt kledingstukken van ons jarenlang dragen en goed met elkaar combineren. Ze zijn duurzaam, tijdloos en gemaakt van fijn materiaal, waardoor je ze vaak in de zomer en winter aan kunt. Sommige vaste klanten kopen een paar keer per jaar verschillende combinaties voor hun garderobe. Dat kan hier prima. We kunnen de nieuwe outfit hier ook completeren met een bijpassende tas, hoed, sjaal of sieraad. Bijvoorbeeld van mondgeblazen glas."
Ook wordt hoog ingezet op service. Voor vaste klanten worden bepaalde kledingstukken uit de nieuwe collectie apart gehangen. "Wij weten wat ze staat. Ze hoeven dan alleen maar te komen passen om te kijken of de maat goed is en wat er eventueel versteld moet worden." Dat verstellen verzorgen de medewerkers van de zaak zelf. Vaste klanten komen daarom ook graag terug. "Daar doe je het voor."