'Hij werd opgewacht door twee mannen met bivakmutsen'

BLARICUM - Twee gewapende mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag Café d'Ouwe Tak overvallen. De daders bedreigden het barpersoneel en vluchtten met hun buit. De schrik zit erin na de overval, vertelt eigenaar Marise van de Koot aan Radio 6FM daags na de overval.

"We hadden donderdag een drukke avond gehad. Op een gegeven moment loopt het leeg en rond 24.00 uur gingen de mensen op het terras ook weg. Toen is de barman binnen gaan opruimen en schoonmaken", vertelt Marise.
Ze vervolgt haar relaas: "Hij wilde aan de achterkant weg om naar huis te gaan en is daar opgewacht door twee mannen met bivakmutsen en moest onder dwang van een pistool de zaak weer openmaken." Ze legt uit dat ze net een prachtige alarminstallatie hebben aangeschaft. "Maar als je een blaffer tegen je hoofd hebt staan, dan heb je daar niets aan. Tegen onze medewerkers hebben we ook altijd gezegd: geef alles mee. Ga niet de held uithangen en werk gewoon mee."
Dat het om een groot bedrag gaat dat tijdens de net gehouden Kermisweek is binnengekomen, spreekt ze tegen. "We romen normaal elke dag af, maar toevallig hadden we dat nu niet gedaan en er lag geld in vanaf maandag. Daarnaast hebben ze sigaretten meegenomen", aldus Marise.
Een vaste gast van het café heeft ze nog zien lopen. "Hij kwam van de tennisvereniging en heeft daar naartoe gebeld om ze te waarschuwen omdat het barmeisje alleen was met nog een andere gast. Die is bij haar gebleven. Achteraf beschreef hij dezelfde daders als bij ons."

De politie zette een helikopter in, maar de daders werden niet gevonden. Gezocht wordt naar twee mannen tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Ze spraken met een buitenlands accent en waren gekleed in zwarte trainingspakken. Na de overval zijn ze richting de Schapendrift gerend.