Pulling Eemnes bracht de caravanrace terug en daar werd van genoten door publiek en deelnemers.
Pulling Eemnes bracht de caravanrace terug en daar werd van genoten door publiek en deelnemers. Foto's: Bob Awick

Spektakel bij Pulling

EEMNES - De vijfde editie van Pulling Eemnes vond afgelopen vrijdag en zaterdag plaats en was weer een waar spektakel voor de toeschouwers. Voor het eerste lustrum waren speciale activiteiten toegevoegd.

Zo was er op de vrijdagavond een caravanrace. Net zoals die van de jaren 80, die heel Nederland aan de buis gekluisterd hield bij 'Te land, ter zee en in de lucht'. Er werden twee kwalificatieheats gereden voordat de finale volgde met als doel de titel Eemnesser Kampioen caravanrace te winnen. Er werd tot het uiterste gegaan en soms bleef er niets meer van de deelnemende caravans over. Voor de liefhebbers van quads kwam een groep racequads de baan op om een mooie show neer te zetten.

Op zaterdag vonden de traditionele trekkertrekwedstrijden plaats en die waren dit jaar ook groter dan voorheen. Buiten het ongeval dat plaatsvond werd er volop genoten door de deelnemers en het publiek. Daarnaast was er een extra klasse: de Trucks., Vrachtwagens met vermogens tot bijna 2.000 pk.

Ook voor de kinderen was er genoeg te doen en zij vermaakten zich opperbest. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd jubileumweekeinde.

Gespannen kijkt deze jongen toe.
Niet alles bleef heel tijdens de caravanrace.
Brullende PK's trokken zeker de aandacht.