Fusieklokken luiden nog niet in BEL-gemeenten

Vervolg van pagina 2

Rosmarijn Boender gaat verder: "Vooruitlopend daarop kan ik wel zeggen dat VVD-Blaricum hecht aan een professioneel en hoogwaardig openbaar bestuur ten behoeve van het algemeen belang van alle inwoners van Blaricum. En ook professioneel in relatie tot omliggende gemeenten in de regio. Indien blijkt, met alle afwegingen die wij als fractie moeten gaan maken, dat een bestuurlijke fusie hiervoor de meest duurzame toekomst voor Blaricum biedt, dan staat VVD-Blaricum daar dus voor open. Maar een bestuurlijke fusie kan geen doel op zich zijn voor VVD-Blaricum."

Laren
Het college van Laren laat weten de inhoud van het rapport nog nauwgezet te bestuderen "en wisselt daarna van gedachten hierover met de raad".

Uit de bocht
Peter Calis van Larens Behoud is met zijn partij een voorvechter van de zelfstandigheid van Laren. Op de website van de partij laat hij weten blij te zijn dat Laren bestuurskrachtig is bevonden: "Maar Deloitte stelt dat versterking van de regionale samenwerking alleen maar zou kunnen door FUSIE!! Terwijl juist op dat vlak veel betere mogelijkheden bestaan. Bij de aanbevelingen vliegt Deloitte dus gigantisch uit de bocht. Wij hopen en zullen er actief aan werken dat de provincie door deze 'grootheids- en fusiewaanzin' heen kan kijken. Larens Behoud voelt zich door het rapport zeer gesterkt in onze overtuiging dat een blijvende zelfstandigheid van ons dorp de beste garantie is voor een hoge kwaliteit van leven in onze gemeenschap." Daar wil hij het bij laten, om net als de andere fractievoorzitters terughoudend om te gaan met de inhoud en deze verder zorgvuldig af te wegen.

Dialoog
Daarnaast loopt er ook nog een dialoog in Laren gericht op wat inwoners graag willen zien als het gaat om de toekomst van hun dorp. Dit zal de raad ook meenemen.