Rotary Club zoekt goede doelen voor Dorpsdiner

LAREN/BLARICUM - Rotary Club Laren-Blaricum zoekt voor het Dorpsdiner in Laren op 18 juni 2017 een lokaal doel. De club wil namelijk anders dan voorgaande jaren een of meer plaatselijke doelen ondersteunen uit de opbrengst.

De Rotary Club Laren-Blaricum nodigt daarom organisaties of individuen uit om een voorstel in te dienen voor een goed doel. Op grond van een aantal criteria bepaalt de Rotary begin 2017 welk doel in aanmerking komt voor dit evenement.
Gerrit Jan Hülsenbeck, voorzitter van de club: "Wij willen het voor iedereen mogelijk maken een project in te dienen en hopen dat we een veelvoud aan verzoeken binnenkrijgen. Dat betekent weliswaar dat er dan veel wensen zijn te vervullen, maar ook dat we op een zo transparant mogelijke wijze binnen onze club kunnen kiezen welk goede doel of doelen we gaan adopteren. We willen iedere organisatie een gelijke kans bieden."
Projecten kunnen worden aangevraagd in de categorieën cultuur, maatschappelijk, sport, natuur en zorg en welzijn/gezondheid. Hoewel landelijke projecten ook welkom zijn, ligt de voorkeur heel duidelijk bij projecten binnen de regio, in het bijzonder Laren-Blaricum en Eemnes.

Naast het leveren van een projectbeschrijving is het van belang dat organisaties duidelijk maken voor welke doelgroep het plan is opgesteld, of er sprake is van een afgebakend project en binnen welke periode dat wordt gerealiseerd, wat de kosten en opbrengsten bedragen, of er sprake is van medefinanciers en wat de zichtbaarheid kan/zal zijn van het project. Al naargelang de aard en omvang van de benodigde gelden zal de Rotary een of meerdere doelen uitkiezen. Voorstellen van maximaal 2 A4'tjes kunnen voor 31 december naar dorpsdiner@outlook.com worden gestuurd. In januari worden de inzendingen beoordeeld, waarna de keuze van het goede doel 2017 zo snel mogelijk bekend zal worden gemaakt.