Een uitsnede van het werk van Rob van Schalkwijk.
Een uitsnede van het werk van Rob van Schalkwijk.

30e BEL-Art tentoonstelling donderdag geopend

EEMNES - De alweer 30e BEL-Art tentoonstelling wordt donderdag 24 november om 17.00 uur geopend. Tijdens deze bijzondere editie zijn werken te zien van kunstenaarsduo MyR en bronzen sculpturen van M. Elise Does.

Het samenwerkingsverband tussen Myriam Wijgman en Rob van Schalkwijk is ontstaan op de opleiding ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als kunstenaarsduo manifesteren zij zich onder de naam MyR (Myriam y Rob). Myriam begon haar carrière in de modewereld. Tegenwoordig wordt zij geïnspireerd door moderne architectuur en stadslandschappen, maar ook door etnische kunst. Rob is grafisch ontwerper en vanuit die achtergrond altijd bezig met vlak- en kleurverdeling. Hij werkt experimenteel en heel intuïtief in een uitbundig kleurgebruik.
Speciaal voor de expositie is een bijzonder installatiekunstwerk gemaakt door MyR.

Dieren
M. Elise Does verliet in het vierde jaar de Kunstacademie Artibus (nu HKU). Zes jaar geleden vond zij met bronssculpturen haar weg terug naar de kunst. Uit haar werk blijkt een grote liefde voor dieren. Elise werkt ook in opdracht.

Dijksound
De opening wordt deze keer verricht door zowel Loukie van Freyburg, docent van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, als styliste Monneke Peters en wordt opgeluisterd door popkoor Dijksound.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 10 januari 2017 tijdens kantooruren van het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.