Burgemeester Roland van Benthem schreef mee in de bibliotheek in Eemnes.
Burgemeester Roland van Benthem schreef mee in de bibliotheek in Eemnes. Foto: Bob Awick

Schrijven voor Amnesty

BEL - Amnesty BEL heeft ook dit jaar weer drie schrijfavonden gehouden. In Laren en Eemnes schreven ook de burgemeesters mee.

Dit jaar kon er onder andere geschreven worden om een albino-meisje in Afrika te helpen of Edward Snowden, die geheime documenten lekte over Amerikaanse afluisterpraktijken van de NSA.
Vorige week woensdag werd er geschreven in het raadhuis van Laren. Burgemeester Elbert Roest schreef druk mee. "Hier waren 14 mensen aanwezig die zich 'suf' hebben geschreven. Ze schreven maar liefst 44 brieven en 59 groetenkaarten."
Een dag later werd in Blaricum in 't Vitus geschreven. "Hier waren 12 mensen aanwezig, waaronder een gezin met twee al volwassen dochters. Met elkaar schreven ze 43 brieven en 66 groetenkaarten."

Zaterdagmiddag werd er in de bibliotheek in Eemnes geschreven. "Burgemeester Roland van Benthem was hierbij en in totaal waren er 18 mensen aanwezig, die 27 brieven en 38 groetenkaarten hebben geschreven."
Gisteren schreven ook nog eens leerlingen van drie klassen van Laar & Berg voor Amnesty. "Zo bereiken we in ieder geval ook nog veel jonge mensen." Het baart Amnesty BEL namelijk wel zorgen dat er zo weinig mensen op de avonden komen. "Gelukkig wordt er wel veel geschreven, dus was het de moeite waard."