Lantaarns uit en overal sfeervolle lichtjes aan tijdens Lichtjesavond in Laren.
Lantaarns uit en overal sfeervolle lichtjes aan tijdens Lichtjesavond in Laren. Foto's: Bob Awick

Sprookjesachtige Lichtjesavond Laren

LAREN - Burgemeester Elbert Roest had vrijdag de eer om de eerste Lichtjesavond in Laren te ontsteken. Dat deed hij door drie ijsprinsessen te verlichten.

Het hele dorp was sfeervol verlicht en de gewone verlichting ging uit, wat een sprookjesachtige sfeer tot gevolg had. "De burgemeester zei: 'Ik heb mijn dorp nog nooit zo gezien", vertelt Yvette de Rochelle van Bijzonder Laren. Zij was de motor achter dit evenement.

"Vanaf 18.00 uur was het meteen druk. Van gezinnen met kinderen tot ouderen. Voor ouderen in een rolstoel had ik de Stichting Vier het Leven om hulp gevraagd. Tot 21.30 uur ging er een gestage stroom van mensen door het dorp en dat was ook de bedoeling", gaat ze verder.

Verbinden
Voor Yvette staat samenwerken en verbinden voorop. "De horeca, winkels en ook instellingen ertussenin, zoals de kerken, het Dickenstheater en Singer Laren. Als we met zijn allen samenwerken kunnen we ervoor zorgen dat Laren echt een levendig dorp wordt en daar heeft iedereen baat bij."

Het evenement moet nog geƫvalueerd worden, maar volgens Yvette was het zo succesvol dat het een vervolg zou moeten krijgen.

Burgemeester Elbert Roest ontsteekt drie ijsprinsessen en opent daarmee de Lichtjesavond.
Een ritje met de kerstman kon ook gemaakt worden.
Gezellig druk op de kerstmarkt op de Brink.