Het bestuur van de Atelierroute. V.l.n.r.: Leo Janssen, Lilian Hesp, Marlinda Renes, Hetty Eijbers en Elize van der Werff.
Het bestuur van de Atelierroute. V.l.n.r.: Leo Janssen, Lilian Hesp, Marlinda Renes, Hetty Eijbers en Elize van der Werff. Foto: PR

13de Atelierroute Laren op 26 en 27 mei

Laren De 13de Atelierroute Laren staat gepland voor het weekend van 26 en 27 mei 2018. Vele kunstenaars stellen dan hun kleurrijke werkruimtes tussen 11.00 en 17.00 uur open voor het Gooise publiek.

Vorig jaar deed een recordaantal van 56 kunstenaars mee en werd de route door een paar duizend mensen bezocht. Ook dit jaar kunnen de kunstenaars zich weer melden bij de Stichting Atelierroute Laren. Voorzitter Marlinda Rense: "Iedereen die het niet kan laten zich creatief in beeldende kunst te uiten is van harte welkom. Voorwaarde is dat de kunstenaars in Laren moeten wonen en over een atelier beschikken." Het inschrijfgeld voor de kunstenaars bedraagt 60 euro en de inschrijftermijn is tot 15 december. Deelnemers kunnen zich melden via info@atelierroutelaren.nl.

Dit in verband met het produceren van het Art Magazine dat ter gelegenheid van deze route weer verschijnt en mogelijk wordt gemaakt door advertenties van de plaatselijke middenstand en bedrijven. Art Magazine Laren wordt gemaakt door Leo Janssen, Hetty Eybers, Elize van der Werff (fotografie) en vormgeefster Mathilde van der Hoeven. Het zal in een oplage van zevenduizend exemplaren worden gedrukt en gratis huis-aan-huis worden verspreid.

De feestelijke lancering van het magazine is op woensdag 16 mei in het Papageno Huis. Tijdens de komende atelierroute wordt nauw samengewerkt met de bijzondere autistische kunstenaars.