Clous van Mechelen en Nol van Bennekom (r).
Clous van Mechelen en Nol van Bennekom (r). Foto: PR

Clous van Mechelen brengt Tol Hansse

Blaricum Met een gloednieuwe theatertour vol oude liedjes brengt de veelzijdige componist, pianist, saxofonist en acteur Clous van Mechelen de zanger/muzikant Tol Hansse tot leven. Althans, het opmerkelijke en amusante repertoire van deze ooit zo populaire zanger, die in 2002 na een ziekbed op 62-jarige leeftijd overleed.

'Big City, you're so pretty' heet de theatershow naar de grootste hit van Tol Hansse. Op woensdag 22 november (20.30 uur) komen Clous van Mechelen en bassist/gitarist Nol van Bennekom naar het mooiste en oudste theater van Blaricum, Het Vitus aan de Kerklaan 10. Zaal open om 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren aanbevolen via hetvitus@gmail.com.

Clous en Tol kwamen elkaar tegen op het conservatorium. Beiden haalden zij met de hakken over de sloot hun conservatoriumdiploma en dat schiep een band. Samen begonnen ze een rockband, The Sharks, waarmee ze maandenlang door Frankrijk en Duitsland trokken. Daarna nog wat in nachtclubs in Amsterdam. Toen ieder voor zich. Wat velen niet weten, is dat Clous van Mechelen de componist is van het repertoire van Tol Hansse. Ook is hij de producer van vier langspeelplaten en een cd die hij samen met Hansse maakte. 'Big City' was de grote hit, maar ook 'Achter de rododendron' en 'Zes planken'. Vorige maand beleefde de rondreizende show van Clous van Mechelen zijn première in het Werftheater in Utrecht.
Heerlijk vindt Clous het om nog eens die nummers te zingen en vandaar dit programma vol Tol Hansse-songs van achter de piano met aardige anekdotes over het vak en wat saxofoon voor de variatie. Zoals zo vaak werd ook deze theatershow geboren in het Kunstcafé in de Boerderij in Huizen, toen Clous wat liedjes zong van Tol Hansse en bassist Nol van Bennekom voor de gelegenheid aanschoof. De samenwerking was geboren. De regie is in handen van Evert de Vries.