Zosja El Rhazi komt op zondag 19 november naar De Blaercom.
Zosja El Rhazi komt op zondag 19 november naar De Blaercom. Foto: PR

Zangeres Zosja El Rhazi komt met band naar het Blaercom Jazz Café

Blaricum De band 'Zosja' is de groep rond zangeres Zosja El Rhazi. Zondag 19 november komt dit ensemble optreden in het Blaercom Jazz Café aan de Schoolstraat 3 in Blaricum. Het optreden begint om 15.00 uur.

Nieuw is de mogelijkheid om na afloop aan te schuiven aan een buffet. De entreeprijs zonder buffet is 10 euro. Deelnemers aan het buffet betalen inclusief het concert een totaalprijs van 24,50 euro. Reserveren wordt dringend aanbevolen en voor het buffet is het noodzakelijk. Telefoon 035-5314383.

De roots van de opmerkelijke zangeres Zosja El Rhazi liggen in Marokko, Tsjechië en Nederland. In 2003 drong ze door tot de eindrondes van 'Idols'. Henkjan Smits en Eric van Tijn benaderden haar vervolgens voor een eerste single met de titel 'I'm Sorry'. Dit liedje werd tevens de titelsong van de romantische filmkomedie 'Phileine zegt sorry'.

Zosja studeerde vervolgens summa cum laude af aan het Amsterdams Conservatorium met als hoofdvak jazzzang en als bijvak klassieke zang. Ze is een veelgevraagd zangeres en heeft onder meer al in Het Concertgebouw opgetreden. Inmiddels is Zosja docente aan het Artez Conservatorium. Haar groep Zosja is niet bepaald slechts het begeleidingsbandje van de zangeres. Bij Zosja is elk bandlid een gelijkwaardig en essentieel onderdeel van een uniek geheel. Ze spelen gevarieerde arrangementen van bestaande nummers, maar ook eigen werk: van mystieke Arabische klanken in het stuk 'Spain' van Chick Corea tot opzwepende grooves.