Try-out Noortje Vredeveld in Rosa Spier Huis

Laren Het Rosa Spier Huis verwelkomt zondag 26 november (15.30 uur) de klassiek gitariste Noortje Vredeveld. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zij begon op haar 8ste met gitaarles bij Marijke Rodriguez-Mell in Leusden. Na ook bij andere docenten, József Barkaszi en William van der Groep, lessen te hebben gevolgd, kwam ze in 2011 op het Conservatorium van Amsterdam terecht. Hier volgde ze haar bachelor klassiek gitaar bij Lex Eisenhardt. In juni 2015 studeerde ze cum laude af. Daarnaast heeft ze masterclasses gehad van onder anderen Jason Vieaux, Oman Kaminsky Lara en Judicaël Perroy en volgde ze meerdere lessen bij flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. In 2016 won ze de prijs voor beste Nederlandse deelnemer bij het Twents gitaarfestival.
Vredeveld vervolgde haar studie met een master gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Möller. Tijdens haar studie begon ze met het geven van gitaarlessen. In 2016 is ze daarnaast afgestudeerd bachelor docent muziek, waardoor ze ook actief is op het gebied van muziekeducatie. Volgende maand studeert zij af voor haar master en om extra ervaring op te doen geeft zij een try-out in het Rosa Spier Huis. Zij speelt dan onder andere een fuga van Bach, een romantisch stuk van de Nederlandse 19de-eeuwse componist Craeyvanger en Zuid-Amerikaanse werken van onder anderen Piazzolla.


Musicalster bij concert St .Jan

Laren Musicalster Tommie Christiaan is de speciale gast tijdens het jubileumconcert van Muziekvereniging St. Jan op 26 november om 14.30 uur in Singer Laren.

Christiaan speelde de hoofdrol in de musical 'Zorro', deed mee aan het tv-programma 'De Beste Zangers van Nederland' en dit seizoen deelt hij de hoofdrol van Emilio Estefan samen met Jim Bakkum in 'On Your Feet'. Muziekvereniging St. Jan onder leiding van Marco de Jong, gaat samen met Tommie Christiaan een spetterend optreden geven. Daarbij doet ook een professioneel begeleidingscombo mee van de Gooische Muziekschool én een speciaal samengesteld kinderkoor van kinderen uit Laren onder leiding van dirigent Nico Schimmel.
Kaarten à 15 euro via telefoonnummer 06-16240402 of e-mail info@stjanlaren.nl.