Frans Maas speelt in 'Ze zijn me vergeten'.
Frans Maas speelt in 'Ze zijn me vergeten'. Foto: Anne van Zantwijk

'Ze zijn me vergeten' van Frans Maas

Laren De vertelling 'Ze zijn me vergeten' is maandag 11 december om 20.15 uur te zien in het Rosa Spier Huis aan de Esseboom 2. Voor niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs gesteld.

Basis voor deze voorstelling is de novelle 'Een tropische herinnering' van acteur Eric Schneider. Hij gaf zijn proza in handen van acteur Frans Maas en Ursul de Geer (regie) om er een boeiende solovoorstelling van te maken.
'Ze zijn me vergeten' is de vertelling van een acteur die elke avond bij thuiskomst in de flat zijn dementerende vrouw - zelf ooit een gevierd actrice met beroemde toneelouders - aantreft. Kwetsbaar maar ijdel ziet de acteur hoe het applaus wegsterft en de eenzaamheid toeslaat. "Ze zijn me vergeten, het leven is voorbijgegaan alsof ik niet heb geleefd", zegt hij tenslotte. Er valt niets meer te spelen.

Frans Maas (1949) is een Vlaamse acteur die in vele producties van Theater Ivonne Lex, Europees Festival en het Raamtheater op de bühne stond. Enkele recentere producties waarin hij optrad zijn Antigone, Mama Carlota, Moord!, Don Juan of Op de ruïnes van de liefde, Democratie en Proof. Momenteel is hij nog steeds als de oude bediende Firs in De Kersentuin van Tsjechov te zien.
Zijn bekendste televisierol is die van Miel Verbiest in Familie en die van apotheker/dokter/zakenman in Grappa. Hij speelde gastrollen in Flikken (schooldirecteur), Spoed (Marc in 2000, depressieve vader in 2003), Hallo België (Verzekeringsmakelaar van Julien), Witse (baron Leon Marsure), De Kotmadam (Controleur van de arbeidsinspectie in 1998, Pa van Stef in 2005), Thuis (notaris), Lili en Marleen (advocaat), Sara (autoverkoper), Kinderen van Dewindt (voorzitter rechtbank), 2 Straten verder, Wittekerke (Johan Jonckheere) en Spring (Jos).