Kunstzinnige kerststukjes van Olga Dol.
Kunstzinnige kerststukjes van Olga Dol. Foto: Frans v.d. Kolk

Kerst-Kunstcafé in Het Vitus

Blaricum Dorinde Smit Duyzentkunst is een van de gasten in het Kerst-Kunstcafé op woensdag 13 december (20.00 uur) in Het Vitus aan de Kerklaan 10 in Blaricum. De toegang is vrij; wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten.

Een andere kleurrijke gast is Olga Dol, landelijk bekend wegens haar Venetiaanse maskers. Nu laat ze speciaal voor deze gelegenheid eigengemaakte kunstzinnige kerststukjes zien. Kerstmuziek komt van het koor Timeless. Het Kunstcafé krijgt een gezellige kerstaankleding, zo heeft Marita Steenbeek van Het Vitus beloofd.
Rasverteller Smit Duyzentkunst is diep in de kerstsfeer gedoken en laat haar publiek kennismaken met een indrukwekkende en boeiende voordracht. Wanneer zij over kerst gaat vertellen, hangt het publiek aan haar lippen. Haar vertellingen zijn namelijk altijd heel bijzonder en raken vaak een gevoelige snaar. Kortom, voor een verantwoorde viering genoeg stof om in gedachten te houden.
Olga Dol is kunstenares en weet haar kunsttalenten goed te gebruiken bij al haar werk. Maar ze heeft meer in haar mars. Zo maakt ze tegen de kerst opmerkelijke en zeer kunstzinnige kerststukjes. Ze ademen een speciale en persoonlijk sfeer. Geen 'gauw-klaar'-dingetjes met een dennenappel, een takje hulst en een kaarsje of waxinelichtje, maar een heus bouwwerkje waaraan je kunt zien dat er veel werk in het ontwerp gestoken is. Olga komt vertellen hoe ze het doet zodat het publiek er wat kan opsteken.

Het afsluitende miniconcertje komt voor rekening van het koor Timeless onder leiding van Henri Boelen. Timeless geniet een uitstekende reputatie. Speciaal voor het Kunstcafé is een programma samengesteld van kerstrepertoire. Er worden bekende en minder bekende melodieën gezongen.