'Perenbloesem' van Charley Toorop.
'Perenbloesem' van Charley Toorop. Foto: Singer Laren

Foto's van Singer-exposities per ongeluk verwisseld

Laren In het artikel van Singer over de tentoonstellingen van de 'Mooiste modernisten' en 'De Stijl' - vorige week in deze krant - zijn per abuis de verkeerde afbeeldingen geplaatst. De afbeeldingen die zijn gebruikt horen bij de nieuwe tentoonstelling 'Impressionism & beyond. A Wonderful Journey'.

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 16 januari 2018. Meer informatie hierover op: https://www.singerlaren.nl/bezoek/Museum/Verwacht/.
Bij de tentoonstellingen 'Mooiste modernisten' en 'De Stijl. Grafische vormgeving' is werk te zien van onder anderen Kees van Dongen, Charley Toorop en Bart van der Leck.
'Mooiste modernisten' toont de ontwikkeling in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870-1940. In deze periode - ook wel de 'tweede gouden eeuw' genoemd - buitelen de kunststijlen zoals het Amsterdams impressionisme, pointillisme, luminisme, kubisme, expressionisme en De Stijl over elkaar heen. 'Mooiste modernisten' vertelt alles over deze kunststijlen. 'De Stijl. Grafische vormgeving' is samengesteld door Martijn Le Coultre, voorzitter van Stichting het AfficheMuseum, met ondersteuning van kunsthistorica Lisette van Dinther.