Volle kerk bij het Weihnachtsoratorium van vorig jaar.
Volle kerk bij het Weihnachtsoratorium van vorig jaar. Foto: Yvonne Verburg

Met korting naar Weihnachtsoratorium

Laren De Stichting Laren Klassiek, die het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach organiseert op woensdag 13 december in de Sint Janbasiliek, hoopt met een kortingsactie alsnog de kerk voller te krijgen.

Leo Janssen, bestuurslid: "Ik weet niet wat het is dit jaar. Vorig jaar waren we redelijk snel uitverkocht met Ton Koopman. Als organiserende stichting leggen we de lat altijd kwalitatief hoog. Ook dit jaar, maar het loopt niet echt lekker. Vandaar deze kortingsactie. Als je een vriend meeneemt krijg je 50% korting op dat ticket."

Feestelijk

Voorzitter Maria Klingenberg: "Er is een keur aan zeer talentvolle solisten. Ook zijn we bijzonder trots dat een gerenommeerd dirigent als Ed Spanjaard, de dirigent van het Orkest van het Oosten, de leiding heeft over deze uitvoering. Hij is nationaal en internationaal geroemd. Ik hoop echt dat de kaartverkoop de laatste week goed op gang komt. De uitvoering van dit feestelijke muziekstuk van Bach verdient het. Het is zo'n mooie manier van voorbereiding van het kerstfeest. Je komt er helemaal door in de sfeer."
De uitvoerende musici zijn dit jaar echt grote namen: Selma Harkink (sopraan), Dave ten Kate (countertenor), André Post (tenor) en het onlangs met prijzen overladen talent Raoul Steffani (bariton). De solisten en het Holland Concertkoor worden begeleid door het orkest Camerata Particolare en Wybe Kooijmans op orgel.
Tickets kunnen besteld worden via de Nationale Theater Kassa 0900-9203. De toegangskaarten kosten 59,50 euro (eerste rang) en 49,50 euro (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en 2,50 euro administratiekosten. Wie de NTK belt en de code 'Vriend 50' doorgeeft, krijgt 50% korting op een kaartje voor zijn of haar vriendin. De actie is geldig tot 12 december. Op woensdag 13 december zijn kaarten vanaf 19.15 uur ook aan de kerk te koop.