Frank Nicolaas treedt zondag met zijn churchtour op in kerkje De Engel in Huizen.
Frank Nicolaas treedt zondag met zijn churchtour op in kerkje De Engel in Huizen.

Vrijdag 8 december

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Nelleke Herlaar (www.bibliotheekhlb.nl) wil ons het belang van voorlezen duidelijk maken; het gaat hierbij om woordkennis, verhaalbegrip en luisterhouding en zij laat ons mooie prentenboeken zien.

10.00 uur | Business Centrum Huizen

Een actieve workshop waarin ervaren kan worden wat mindfulness kan betekenen bij stress, somberheid of pijn. Aanmelden: Els Aardewijn, 06-15138686, delis@aardewijn.com, www.delis.aardewijn.com.

Geef of Neem tafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Op vrijdagmorgen in het Brinkhuis Laren staat de Geef of Neem tafel klaar voor u om leuke spullen een tweede kans te geven.

Special Friday voor IPad-gebruikers

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u vragen of problemen met uw iPad? Kom dan op vrijdagochtend naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis in Laren. Een team van deskundige vrijwilligers staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kijk op www.pchelpdeskbel.nl.

Brandweervrouw redt en knipt hond!

15.30 uur | Trimsalon met Bubbels Blaricum

Burgemeester staat brandweervrouw bij met opening

Oudercursus Babygebaren

20.00 uur | Tijm 2 Huizen

Baby's zijn vanaf 6 maanden in staat te communiceren door het gebruik van gebaren. Het is fijn om te weten wat je kindje wil en ziet! Info: communicerenmetgebaren@gmail.com.

Spaanstalige muziek - Claudia y Manito

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Claudia y Manito brengen een gepassioneerd programma genaamd 'Arpamor'. Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Entree: € 15,-.

Zaterdag 9 december

Repair Café Blaricum

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Repair Café in wijkcentrum De Malbak, Blaricum (Bijvanck).

Wandelen in historisch Huizen

14.00 uur | Huizer Museum Huizen

Met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

Bingo in De Malbak

19.30 uur | De Malbak Blaricum

De dames Ank en Carola organiseren 3 keer per jaar op zaterdagavond van 19.30 – 22.00 uur een gezellige familiebingo met leuke prijzen. Al jarenlang favoriet bij vele bezoekers.

Zondag 10 december

'Churchtour' met Frank Nicolaas

11.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Frank Nicolaas treedt met zijn churchtour op in bijzondere kerkjes door heel Nederland, waarbij hij samen met violiste Mirte de Graaff een gevarieerd repertoire van zijn eigen werk brengt: bewogen ballads met aangrijpende thematiek over repressie, geloof en het vrije woord.

Fotografieworkshop 'Winterfotografie'

9.30 uur | Parkeerplaats bij Restaurant de Tafelberg Blaricum

In deze workshop is het thema 'Herfst / Winterfotografie' en 'Zwart-witfotografie'. Het is nu in deze tijd prachtig om in zwart-wit te fotograferen.

Maandag 11 december

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Elke maandagochtend is er in wijkcentrum De Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum De Draaikom Huizen

U bent welkom met al uw juridische vragen. Onze rechtswinkeliers staan u graag te woord. Wij vragen voor ons juridisch advies slechts een vergoeding van € 4,-.

Adventverhalen in de Westerse kunst

20.00 uur | Bibliotheek Huizen Huizen

Vele kunstenaars hebben hun verbeeldingskracht aangewend om op onnavolgbare wijze de thema's uit de advent te verbeelden, zowel schilders als beeldhouwers. Cultuurkenner Wim Dooge neemt u aan de hand van prachtig beeldmateriaal mee door deze eeuwenlange traditie van grote creatieve geesten.

Dinsdag 12 december

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Crailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Woensdag 13 december

Taalcafé / Language bar

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen. Non Dutch speakers are welcome every Wednesday between 10.30 and 12.00 am. You can improve your Dutch while speaking with others. Please join!

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Schrijfcafé

10.00 uur | De Malbak Blaricum

We gaan schrijven aan de hand van korte, creatieve, speelse schrijfopdrachten. Bijdrage € 10,-. Info en aanmelding: www.schrijveninhetgooi.nl of 06-44528197.

Koffie Creatief @ de Brug

10.00 uur | de Brug Huizen

Voor een praatje of gewoon een kop koffie. Wie het leuk vindt maakt een mooi creatief werk(je). Voor meer informatie kan u terecht op www.debrughuizen.nl/koffiecreatief. Aanmelden of reserveren is niet nodig.

Film aan de Brink - 'Viceroy's House'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Groot-Brittannië, 2017. 'Viceroy's House' is een Brits-Indiaas filmdrama, geregisseerd door Gurinder Chadha. De film speelt zich af in het Viceroy's House, vlak voor de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947, tijdens de Deling van Brits-Indië. O.a. met Hugh Bonneville, bekend van Downton Abbey.

Kom gezellig eten bij De Brug!

17.30 uur | de Brug Huizen

Zin om samen te eten? Kom eten bij De Brug! Ontmoet anderen en geniet van de maaltijd met elkaar. Voor meer informatie www.debrughuizen.nl. Graag vooraf aanmelden via eten@debrughuizen.nl.

Film aan de Brink - 'Sage Femme'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Frankrijk, 2017, Drama, 118 minuten. Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

Donderdag 14 december

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boules. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Donderdags van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum, 035-5262902.

Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment voor info, bemiddeling, advies of scholing. Bezoek onze website vclarenblaricum@versawelzijn.nl met digitale vrijwilligersvacaturebank of bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffieochtend

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur wordt er koffie gedronken in de bovenzaal van het Brinkhuis. De gastvrouwen van Versa Welzijn heten u van harte welkom.

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Masterclass: Succesvol Je Huis Verkopen

20.00 uur | Mark Teeuwissen Produkties Huizen

In 2018 op de slimste manier je woning verkopen? Kom naar de laatste verkoopmasterclass van 2017 en in 2,5 uur tijd krijg jij alle belangrijke informatie over hoe je het beste jouw woning op de markt kunt zetten en ook tegen de hoogste prijs verkocht kunt krijgen.

Vrijdag 15 december

Theater Draad - Terugspeeltheater

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. De acteurs en muzikanten zetten dat ter plekke om in theater. Herken jezelf in het verhaal van een ander en je voelt je verbonden. Draad verbindt, verbeeldt en verrast!