DJ Sean Bogaers zorgde voor een swingende sfeer.
DJ Sean Bogaers zorgde voor een swingende sfeer. Foto: Janine Boot

Eerste lustrum Stichting Kunst in Laren

Laren De Stichting Kunst in Laren bestaat vijf jaar. Dat werd vrijdag gevierd in het Brinkhuis.

Elf kunstenaars namen destijds het initiatief en richtten de stichting op om hun kunst onder de aandacht te brengen in de vorm van een alternatieve atelierroute naast de bestaande atelierroute. Inmiddels zijn de twee kunstroutes succesvol samengegaan en heeft de Stichting Kunst in Laren zich toegelegd op het organiseren van evenementen en exposities voor haar Vrienden. Bij de verdere ontwikkeling van de stichting past een nieuw logo. Deze is gerealiseerd en aangepast aan de huisstijl. De groep telt ondertussen meer dan vijftig Vrienden.

Bestuurswijzigingen

Hilde de Rooij heeft na drie jaar haar functie als secretaris neergelegd. Zij wil zich als professioneel kunstenaar verder ontwikkelen aan de glasacademie in Mechelen.

Het bestuur vangt tijdelijk haar taken op, maar zij zijn wel op zoek naar een nieuwe secretaris. Eenieder die zich betrokken voelt bij kunst mag zich aanmelden. "Haar of zijn taken liggen op het gebied van ledenadministratie, notuleren tijdens vergaderingen (tweemaandelijks) en meedenken op het organisatorische en creatieve vlak", vertelt voormalig voorzitter Janine Boot.

Verhuizing

Annemieke Vetter volgt Janine Boot op als voorzitter

Haar functie is namelijk per 1 december overgenomen door Annemieke Vetter. Boot licht haar vertrek toe: "Mijn wens om te stoppen viel me moeilijk omdat ik een gezellige, energieke en vertrouwde groep kunstenaars zal gaan missen."
Boot verhuist eind januari naar Garderen, waar zij zich meer gaat toeleggen op haar eigen kunst.

Vetter is ook kunstenaar. Na afronding van haar carrière deze zomer als onderwijzeres aan een basisschool in Laren krijgt zij nu meer ruimte voor haar schilderkunst. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten voor de Stichting Kunst in Laren en kijken hoe het platform goed gestructureerd verder uitgebreid kan worden. Haar ambitie is om met het gehele bestuur te kijken naar mogelijkheden in samenwerkingen binnen diverse kunstdisciplines. Uiteraard zullen haar kunstwerken ook te zien zijn tijdens gezamenlijke exposities.

Vriend worden

Op de website www.kunstinlaren.nl zijn de kunstenaars van Kunst in Laren weergegeven. Kunstenaars met woonadres in Laren die willen aansluiten kunnen zich melden via info@kunstinlaren.nl. De bijdrage is 25 euro per jaar.