Zaterdag nemen de IVN-gidsen belangstellenden mee voor een chocoladewandeling.
Zaterdag nemen de IVN-gidsen belangstellenden mee voor een chocoladewandeling. Foto: IVN Gooi e.o.

donderdag 5 januari

Voorlichting sluiting spoorwegovergang

Wijkcentrum De Geus 20:00 uur

Hart voor Hilversum houdt om 20.00 uur een voorlichtingsavond in wijkcentrum De Geus over de mogelijke sluiting van de kleine spoorwegovergang.

zaterdag 7 januari

World Press Photo 16

Kerkbrink Hilversum 15:30 uur

Museum Hilversum opent de World Press Photo 16 met prijswinnende foto’s van de grootste en belangrijkste internationale wedstrijd voor persfotografie. Ook dit jaar laat het museum als eerste in de tour de winnaars van de multimediawedstrijd zien. De tentoonstelling wordt om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van burgemeester Pieter Broertjes en directeur van Stichting World Press Photo Lars Boering. We heffen ook graag met je het glas op het nieuwe jaar. Ontvangst is vanaf 15.30 uur.

zondag 8 januari

Snuffelmarkt

Dudok Arenahal 9:00 uur

Leuke en gezellige snuffelmarkt. Altijd iets te doen voor jong en oud. De markt begint om 09.00 en sluit om 16.30 uur. Men kan naar hartenlust komen snuffelen in allerlei oude spullen, serviesgoed, keukenspullen, boeken, sieraden, speelgoed, curiosa, elektrische apparaten, kleine meubeltjes. Ook voor verzamelaars is het altijd leuk snuffelen op zo’n gezellige markt. Entree: € 3,50. Kinderen onder geleide t/m twaalf jaar zijn gratis.

Wandeling

Brasserie Zonnestraal 11:00 uur

Miranda van den Eijnden van Artesia en Wendy Pater van In de Ontmoeting wandelen door het bos en over de hei. Wandelt u mee? We vertrekken om 11.00 uur vanuit Brasserie Zonnestraal. De wandeling is bedoeld voor mensen die met overlijden te maken hebben (gehad). Het lopen in de natuur heeft vaak een helende werking. Deze maand is het thema rituelen. Is er iets wat je dagelijks doet of op speciale dagen? Hoe helpt dit jou? Kosten voor deelname zijn € 10,- (contant). Aanmelden: info@praktijkartesia.nl of 06 23665687.

Informele dienst

Soeficentrum Hilversum 11:00 uur

Zuiver van hart trekken we de wereld door en raken in de ban van alles om ons heen. Je bent steeds ergens naar op zoek, maar het ontgaat je. Dat je wat je zoekt al bent (Jelalludin Rumi). Na een prachtige, verstilde kerstviering wil ik u uitnodigen om naar de eerste dienst van het nieuwe jaar te komen. Het onderwerp is verdraagzaamheid. Wij zitten in een kringopstelling om samen de dienst te doen.

Van Alkmaar naar Santiago de Compostela

Bibliotheek 13:00 uur

In de aanloop naar de maand van de spiritualiteit organiseert Bibliotheek Hilversum de lezing Van Alkmaar naar Santiago de Compostela. André Brouwer spreekt over zijn pelgrimstochten naar deze bedevaartsplaats en zijn ontmoetingen onderweg. Met de nodige humor vertelt hij welke waarden voor hem belangrijk zijn bij pelgrimeren, welke inzichten hij wilde bereiken en wat daar van terecht is gekomen. André Brouwer schreef het boek Praktisch pelgrimeren en is hoofdredacteur van pelgrimsmagazine Jacobsstaf. Kaarten van € 10,- via www.bibliotheekhilversum.nl.

Chocoladewandeling

Infoschuur 13:30 uur

Onder leiding van IVN-gidsen maakt u een mooie wandeling in de omgeving van de natuurbrug. Vanaf de infoschuur over de plankieren langs het wilde bijenhotel richting de hei. Na afloop is er voor iedereen een kop warme chocolade, koffie of thee in de GNR-Infoschuur.

Bingo

Buurthuis de Lelie 14:00 uur

Bingo met lekkere hapjes.

Kleintje Kunst Nieuwjaarsborrel

Theater Kleintje Kunst 15:00 uur

Zondag 8 jan. 2017, aanvang 15.00 uur.Ook het nieuwe jaar starten we, traditioneel, weer met een uitermate gezellige nieuwjaarsborrel, muzikaal versierd door poptroubadour Arnoud Kas.

Nieuwjaarsborrel

Theater Kleintje Kunst 15:00 uur

Ook het nieuwe jaar starten we weer met een uitermate gezellige nieuwjaarsborrel, muzikaal aangekleed door Arnoud Kas.

Foto's en keramiek

Regenboogkerk 9:00 uur

Henk Tissen met foto's en Hanneke Bruijnjé met keramiek. De opening van de expositie is zondag. Tot en met 9 maart is het werk te zien in de Regenboogkerk. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Zondag na de kerkdienst van 11.15 tot 12.30 uur.

maandag 9 januari

Thuismeditatie

meditatie en creatie 9:00 uur

Vrijwel iedere maandagochtend kun je via ZOOM thuis meedoen aan de ochtendmeditatie. Vanaf 8.50 uur kan er ingelogd worden om samen 'koffie te drinken’ en klokslag 9.00 uur start de meditatie. Er is tijd om even na te praten. € 5,- info@rangzhin.nl. Kijk op www.rangzhin.nl/index.php/meditatie/thuismeditatie om te zien hoe het werkt.

Kaarten maken

Buurthuis de Lelie 13:30 uur

Kaarten maken. Van 13.30 tot 15.30 uur. € 2,- per kaart.

Klaverjas/rummikubclub

Wijkcentrum De Geus 19:30 uur

In 2017 kunt u vanaf maandag 9 januari weer terecht bij de klaverjas/rummikubclub. Iedere maandagavond van 19.30 tot 22.30 uur in wijkcentrum de Geus.

dinsdag 10 januari

MBVO seniorgym

Buurthuis de Lelie 10:30 uur

Voor senioren die hun conditie en souplesse willen verbeteren en op peil willen houden. 10.30 tot 11.30 uur. € 42,50 voor tien weken. Aanmelden en informatie: 035 6219353.

Lunchtafel senioren

Buurthuis de Lelie 12:00 uur

De lunchtafel gaat om gezelligheid en het contact. Het is van 12.00 tot 13.15 uur. Men moet zich de maandag ervoor hebben aangemeld via 035-6215970. € 3,-.

Handwerktafel

Buurthuis de Lelie 13:30 uur

Samen met anderen gezellig haken, borduren of breien. We hebben materialen om te beginnen, maar neem zelf ook wat mee. Onder het genot van een bak koffie, elkaar helpen en een gezellig praatje. 13.30 tot 15.30 uur. Gratis (excl. koffie/thee).

Verkenningen Rozenkruis en Gnosis

Centrum Hilversum 20:00 uur

Wie zijn wij? Wat is onze ware identiteit? Waar liggen de wortels van ons bestaan? Tijdens de verkenningen trachten we ons eigen wezen te doorgronden aan de hand van de gnostieke wijsbegeerte. Tijdens acht bijeenkomsten op dinsdagavond, die plaatsvinden tot eind april, gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering. Kosten : € 50,- inclusief informatiemap en de kennismakingsdag op Renova met lunch. Meer informatie: 023 518 6185 tijdens kantooruren di t/m vrij of middels het contactformulier op de website www.rozenkruis.nl/hilversum

Movies that matter

Filmtheater Hilversum 20:15 uur

In het kader van Movies that Matter On Tour (film en debat) toont Amnesty Hilversum de Deense film In Your Arms. Debuutfilm van de van oorsprong Franse, in Denemarken wonende Samanou Acheche Sahlstorm over de ongeneeslijk zieke Niels, die in gezelschap van de verpleegster Maria op roadtrip gaat van Denemarken naar Zwitserland, met als einddoel een levensbeëindigingskliniek. Spreker is Jaap van Riemsdijk van de NVVE (Nederlandse Vereniging Voor een Vrijwillig Levenseinde). Film reserveren: 035 6235466.