Blaricummermeent.
Blaricummermeent. Foto's: Vranz VanMaaren

Dronevlucht over wijken van Blaricum en Eemnes

De wereld eens van boven bekijken. Het kan tegenwoordig met alle moderne technieken. Vranz VanMaaren maakte deze bijzondere foto's.

Blaricum/Eemnes De Blaricummermeent is een nieuwe wijk. Aanvankelijk kwam de verkoop van de woningen - door de crisis - niet op gang, maar nu is dit gebied grotendeels bebouwd.

De wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. Ook hier kronkelen de straten, is er een rijkheid aan architectuur en worden de tuinen gesierd door hagen en mooie bomen.
In de Blaricummermeent komen in totaal zo'n duizend woningen. Een groot deel van de Blaricummermeent is al bewoond en nu is het de beurt aan de deelgebieden die dichter bij het Gooimeer liggen. Daar komen met name vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en zelfbouwkavels, soms zelfs met tuin aan het water.

Op dit moment zijn er geen woningen in verkoop. Naar verwachting start de verkoop van nieuwe projecten binnenkort.
De Zuidpolder van Eemnes biedt comfortabele en energiezuinige woningen in een dorpse en landelijke sfeer. Met het energielabel A+++ voor de woningen loopt Zuidpolder vooruit op de standaardeis voor nieuwbouwwoningen in Nederland. De huizen zijn goed geïsoleerd en vaak standaard voorzien van zonnepanelen.

Burgemeester en wethouders hebben op 12 september j.l. het 'Uitwerkingsplan 7, Zuidpolder Woongebied, deelgebied 1.4-2.4' vastgesteld. Het uitwerkingsplan maakt de bouw van 55 woningen zuidelijk van het BEL-kantoor mogelijk. Het uitwerkingsplan ligt sinds 22 september voor zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. Mensen kunnen hier ook op afspraak terecht (tel. 14035).
Het uitwerkingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0317.E029UWPZpolderWB7-Va01 is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

BEL-kantoor in Eemnes.
De Bijvanck gezien vanuit Blaricummermeent.
Zuidpolder in Eemnes.
Tergooi in Blaricum.