Han Peekel (m) samen met Tineke Schouten en Rik Felderhof.
Han Peekel (m) samen met Tineke Schouten en Rik Felderhof. Foto: Bob Awick

Troost vinden bij 'Je droeg mijn naam'

BARICUM Han Peekel presenteerde vrijdag in Blaricum zijn nieuwe liedjesalbum. Het titelnummmer 'Je droeg mijn naam' is een eerbetoon aan zijn vrouw Theya, die vorig jaar overleed.

Twintig jaar na zijn cd-album 'Hartverwarrend' pakte Han Peekel de muzikale draad weer op. Dat was vorig jaar. Tijdens de opnameperiode voor zijn nieuwste album overleed Theya, lag Han ernstig ziek in het ziekenhuis en kreeg ook zijn dochter leukemie. Veel songs staan dan ook in het teken van het verwerken van het grote privéverdriet. Han hoopt dat mensen die in soortgelijke omstandigheden verkeren steun en troost zullen vinden bij het beluisteren van dit album.

Muzikale medewerking

Ook staan er andere nummers op het album. Over reizen bijvoorbeeld. Vooruitlopend op de release van het album is dit nummer 'Ben veel onderweg geweest' als single uitgebracht. Daarop is de viola da gamba te horen, een bijzonder, cello-achtig instrument dat bespeeld wordt door Ralph Rousseau. Op dwarsfluit is de in de klassieke muziekwereld zeer bekende Eleonora Pameijer te beluisteren. Han krijgt op zijn nieuwste album medewerking van talloze andere talentvolle muzikanten, onder wie Hubert Heeringa, Jeff Zwart en Arie Kuipers. Op 'Een lied sterft nooit' krijgt Han vocale ondersteuning van Jeroen van der Boom en Tineke Schouten. Jeroen en Tineke waren bij de albumpresentatie aanwezig. Alle teksten op het album zijn geschreven door Han zelf, de muziek is van Arie Kuipers.
Voor velen blijft Han Peekel voor altijd verbonden aan 'Wordt Vervolgd', het tv-programma uit de jaren 80 over strips en tekenfilms. Bij het grote publiek is minder bekend dat Han zijn carrière startte als singer/songwriter en radio- en theatermaker. Het zingen is altijd zijn passie gebleven.