De doorgang naar de BSO wordt opengevoetbald.
De doorgang naar de BSO wordt opengevoetbald. Foto: College De Brink

Sport BSO in Laren komt als geroepen

LAREN "Deze locatie komt als geroepen", sprak Jelmer Kruijt van kinderopvang Koningskinderen dinsdag bij de opening van de Sport BSO bij College De Brink.

De leerlingen van de Sport BSO kunnen nu gymmen in de aangrenzende gymzaal van College De Brink. De ondertekening had daarom niet alleen een feestelijk, maar ook een sportief tintje: de doorgang van de sporthal werd geopend door er een bal doorheen te schieten. De leerlingen maakten een begin, maar de uithaal met rechts van wethouder Leen van der Pols was helemaal raak. Kruyt sprak zijn dankbaarheid uit tijdens het tekenmoment. "Door de aantrekkende vraag naar buitenschoolse opvang is er bij ons een wachtlijst ontstaan en de kinderen die daarop staan kunnen wij nu weer gaan plaatsen. Bovendien is er – zeker voor de wat oudere kinderen – veel behoefte aan een Sport BSO in Laren."

Stage lopen

Koningskinderen en College De Brink gaan ook nog op andere gebieden samenwerken. Zo kunnen de leerlingen van College De Brink stage lopen bij vestigingen van Koningskinderen op basis van een speciaal hiervoor ontwikkeld stageplan. Directeur Raymond Kok: "Deze samenwerking past bij onze onderwijsvisie, waarbij het leren plaatsvindt in een contextrijke leeromgeving en in verbinding staat met de samenleving."

Vraag naar buitenschoolse opvang trekt aan