Opnieuw paard uit sloot gered

Eemnes De brandweer van Eemnes moest zaterdagmorgen weer op pad om een paard uit de sloot te trekken. Ditmaal langs de Cors Rijkseweg.

Mogelijk had het paard een deel van de nacht in de sloot in de Noordpolder van Eemnes gestaan.
Een voorbijkomende hardloper uit Eemnes belde de brandweer en met gezamenlijke (hand)kracht werd het paard op het droge getrokken en schoon gespoten.


Kledingbank

Blaricum De winterkledingbank vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober in De Malbak aan de Wetering 122.

Schone en modieuze kleding kan op vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur gebracht worden. De volgende dag wordt de kleding uitgedeeld aan mensen die doorverwezen zijn door Sociale Zaken, de voedselbank en Vluchtelingenwerk. "We werken met veel enthousiaste vrijwilligers die alles uitzoeken en klaar zetten. Ook Albert Heijn draagt weer een steentje bij door de vrijwilligers van drank en eten te voorzien", aldus Bea Kukupessy-Rokebrand.


Rondje Cultuur

Eemnes Rondje Cultuur staat voor 19 oktober geprogrammeerd in De Hilt aan de Hasselaanlaan 1c.

De deuren gaan open om 19.30 uur en het programma begint stipt om 20.00 uur. De toegang is gratis.
Eemnesser Gerard Beentjes vertelt samen met vrijwilligers en bezoekers iets over het Taalcafé Eemnes. De bezoekers, die Nederlands willen leren, zijn mensen die om verschillende redenen uit het buitenland zijn gekomen en in Eemnes zijn komen wonen. Het Taalcafé wil een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten en de taal leren door met elkaar te praten.
Jacques Kemp van Classic Pickups & Vans houdt de lezing 'Werkpaarden van de Wederopbouw'. Hij heeft zijn unieke verzameling van bestelauto's en pick-ups, die in de jaren 50-60 werden gebruikt door de bakker, slager of aannemer, tentoongesteld in een ruimte aan de Wakkerendijk. Zelfs een zeldzaam Dafje Pickup dat jarenlang werd gebruikt door een Blaricumse hovenier maakt deel uit van de collectie.
Muziek is er van Henk Boogaard. Hij brengt cabareteske liedjes op de Spaanse gitaar.