Loslopende paarden op A27

Blaricum Verkeershinder zaterdagmorgen even na acht uur op de A27 ter hoogte van Blaricum.

Er liepen drie paarden op de snelweg. In afwachting van de komst van hun eigenaar heeft de politie de dieren in de middenberm (tussen de vangrails) veiliggesteld. Binnen een half uur werden de dieren in een trailer geladen en was de weg weer vrij.


Mandala ontwerpen

LAREN/EEMNES Mandala's ontwerpen en tekenen kan de komende weken onder leiding van Henriëtte Maas in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan.

Een mandala is een cirkelvormig heelal-symbool. Het zijn vier open lessen, die vandaag (13.30 tot 16.00 uur) starten. Ook degenen die geen of weinig ervaring hebben, zijn welkom. In elke les staat een andere techniek centraal. "Het is de bedoeling dat je er op de middag mee bezig gaat en thuis kun je het afmaken of het als inspiratie gebruiken om nog een mandala te maken. Vooropstaat dat we heerlijk ontspannen bezig zijn en even tot rust komen van de drukte van alledag. Om de vrijheid en ruimte te ervaren die in jezelf zit; al tekenend en kleurend kun je daarmee in contact komen. Elke middag beginnen we met een ontspanningsoefening of een bezinnende tekst", aldus de organisatie.

De kosten voor vier middagen zijn 50 euro, een enkele middag 15 euro. De minimale deelname is 10 personen. Data: 11 oktober, 8 november, 10 januari en 14 maart. Aanmelden per e-mail bij rosemarieharenberg@yahoo.co.uk. Dit moment van 'Geloven in vrijheid' is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE).


Parkinson Café in Theodotion

Laren Welke acties moet een Parkinson-patiënt nemen als zijn/haar rijbewijs verloopt? Deze vraag staat donderdag 19 oktober om 14.30 uur centraal in het Parkinson Café Laren.

De bijeenkomst vindt plaats in Theodotion aan de Werkdroger 1 in Laren. De toegang is gratis. De zaal gaat om 14.00 uur open; belangstellenden kunnen dan terecht bij de stand van de Parkinson Vereniging.
Meer info: www.parkinsoncafelaren.nl.