BPV's in Laren klimt op tot vijftien

Laren Laren krijgt er opnieuw een buurtpreventievereniging bij. Op dinsdag 17 oktober wordt BPV De Ploeg opgericht. Dat wordt dan nummer 15.

"In de eerste maanden van het jaar is er veel ingebroken in Laren, maar zeker ook in onze wijk", legt initiatiefneemster Franciska Waas uit. In het kader daarvan is er half mei een huis-aan-huisactie geweest, samen met politie en gemeente. De BPV-initiatiefnemers hebben toen een flyer uitgedeeld met het voornemen een BPV op te richten. "Het doel is het behouden en indien mogelijk verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid." Waas wordt bijgestaan door Jules Sol, John Roovers en Auguste Glastra.

Waas: "De wijk omvat zo'n 350 huisadressen waarvan nu al ruim 200 mensen zich hebben opgegeven als lid." Wie lid wordt, betaalt per jaar 7,50 euro. "Dit is op vrijwillige basis en het geld wordt gebruikt voor de administratieve onkosten van de BPV." Doel van de BPV is dat bewoners, politie en gemeente de handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder makkelijk hun gang kunnen gaan. De gemeente gaat speciale attentieborden plaatsen zodra de oprichting een feit is.

De oprichtingsvergadering vindt plaats op 17 oktober om 20.00 uur in obs De Ploeg aan de Melkweg 42.