Politie Mobile Media Lab op Braadkamp

Eemnes Het Mobile Media Lab komt maandag 20 november naar Eemnes.

Op de Braadkamp staat tussen 12.00 en 19.00 uur een vrachtwagen die de politie gebruikt om onderzoek te doen naar de digitale communicatiemiddelen van de politie. Ook de boa's, ambtenaar openbare orde en Politiekeurmerk sluiten aan. De inzet is gericht op onderzoek naar het contact tussen burger en politie.


Wijnproeverij uitverkocht

Blaricum De wijnproeverij die de Stichting Promotie Blaricum vrijdag 17 november in samenwerking met de Blaricumse middenstand alweer voor de 20ste keer organiseert, is uitverkocht.

De duizend glazen à 12,50 euro gingen als warme broodjes over de toonbank. De deelnemers kunnen langs twintig locaties om het druivennat te proeven. Om 22.00 uur is de proeverij afgelopen. Dan neemt de horeca het over en is er livemuziek.


Adri de Bruijn neemt afscheid als directeur Enter Media

REGIO Na meer dan 25 jaar heeft Adri de Bruijn afscheid genomen als directeur van Enter Media, uitgever van onder meer Laarder Courant de Bel en het BELNieuws. Jan Piersma is zijn opvolger.

De Bruijn richtte in 1991 het WeesperNieuws op. Daar vloeide uitgeverij Enter Media uit voort. In de afgelopen jaren werd het verzorgingsgebied uitgebreid, eerst met Diemen en later met de andere plaatsen in het Gooi. Afgelopen zomer werd een samenwerking aangegaan met BDU Media, uitgever van onder meer de Gooi en Eembode en het Nieuwsblad voor Huizen. De Bruijn is ook directeur van Pubble, het bedrijf dat hij vijf jaar geleden startte en dat kostenbesparende software ontwikkelt voor uitgevers van (onder andere) lokale nieuwsbladen. Pubble maakt een enorme groei door, zodat De Bruijn zich daar nu volledig op wil richten. Zijn opvolger Jan Piersma kent de uitgeverswereld uit zijn tijd bij Wegener en de Persgroep.