De blaashal van LMHC aan de Eemnesserweg.
De blaashal van LMHC aan de Eemnesserweg. Foto: Bob Awick

LMHC zet eigen zaalhockey-blaashal neer

Laren De Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) kan komend winterseizoen zijn hockeywedstrijden gewoon op het terrein aan de Eemnesserweg spelen. De club beschikt sinds kort over een eigen zaalhockey-blaashal.

Bijna twee jaar is er achter de schermen van de hockeyclub hard gewerkt aan de realisatie van een zaalhockey-blaashal op het complex aan de Eemnesserweg. Het idee hiervoor is zeker niet uit luxe ontstaan. Voorzitter Peter Havenga: "We merkten de laatste jaren dat we steeds meer problemen kregen om onze jeugd te kunnen laten trainen en spelen in de zaal. De capaciteit in het Gooi is hiervoor ruim onvoldoende en wordt elk jaar kleiner. Met een eigen zaalhockeyhal, met twee velden erin, is dit in een keer opgelost. Sterker nog, deze winter kunnen er zelfs meer Larense teams gaan zaalhockeyen. Mooi bijkomend effect is dat wij verwachten dat de hal de binding met de club in de donkere maanden zal versterken omdat het clubhuis ook vaker open zal zijn."
Veel clubleden brachten het geld bij elkaar door een obligatie tegen 5% rente te kopen. "En door mee te doen aan vele ludieke acties van onze jeugdteams. Ook is er een loterij georganiseerd. Met het feestelijke veilingdiner voor de leden, afgelopen zaterdagavond, heeft de club nog het laatste beetje benodigde geld opgehaald. De hal is budgetneutraal ten opzichte van de huidige situatie. Dit is mogelijk omdat er geen zaalhuur meer betaald hoeft te worden voor trainingen en wedstrijden en omdat de hockeybond aan zaalhockey-accommodaties een bedrag per gespeelde wedstrijd betaalt", aldus de voorzitter.
Hij zegt dat de club financieel een lastige periode achter de rug heeft. "Dat is gelukkig verleden tijd. Daarnaast wordt er tegenwoordig vooral weer over hockey gepraat. We zijn er trots op dat we met de hal onze jonge talenten van de F6 tot de A1 de mogelijkheid kunnen bieden zich verder te ontwikkelen in het zaalhockey. Wat ze in de zaal leren komt ook op het veld weer van pas. Wat veel mensen niet weten is dat zaalhockey een heel snelle sport is die hard groeit."

Zaterdag 25 november om 17.00 uur wordt de hal officieel geopend. Iedereen is welkom.