V.l.n.r. Henri Koerhuis, Simone van Seggelen en Jean-Jacques François en Aggrey Mashanda.
V.l.n.r. Henri Koerhuis, Simone van Seggelen en Jean-Jacques François en Aggrey Mashanda. Foto: Michael Graste

Laatste feest en veiling Benjamin Foundation brengen 27.500 euro op

Blaricum Het allerlaatste grote feest dat de Blaricumse Benjamin Foundation sinds haar oprichting vrijwel jaarlijks organiseerde, heeft maar liefst 27.500 euro opgebracht. De stichting die zich inspant om kinderen met een meervoudige handicap in ontwikkelingslanden te helpen, gaat vanaf 2018 verder als het Benjamin Koerhuis Fonds van het Liliane Fonds.

"Iedere euro die we dit jaar nog ontvangen, besteden we aan de Madres Participantes in Bolivia, een project dat we vanaf dag één van de Benjamin Foundation hebben gesteund. En aan Benjamin House, het multifunctionele revalidatiecentrum in Karagwe (Tanzania) dat we samen met het Liliane Fonds en de lokale organisatie hebben gebouwd. Hier worden inmiddels meer dan duizend kinderen - en hun families - per jaar geholpen", aldus Henri Koerhuis, grondlegger van de Benjamin Foundation.

Gift

De stichting doneert eind dit jaar in totaal 45.000 euro aan Benjamin House. Hierin zijn ook een gift van 10.500 euro van de Gooische Rally van de Lions Club Blaricum-Laren verwerkt én een riante schenking van een anonieme gever.
Eregast op het laatste feest was Aggrey Mashanda, die de dagelijkse leiding heeft over Benjamin House. Hij en Henri Koerhuis leerden elkaar kennen rond de opnamen van een tv-programma voor het Liliane Fonds. Er ontstond een band voor het leven, die resulteerde in de bouw van Benjamin House in een van de meest geïsoleerde gewesten van Tanzania.

Koerhuis en Mashanda blijven ook in de nieuwe situatie samenwerken. Henri Koerhuis: "De stichting heeft de afgelopen twee jaar zeer positieve ervaringen opgedaan met het verbinden van mensen en organisaties met een concreet hulpaanbod met 'onze' projecten. Dit opende het perspectief om van fondsenwervende stichting te groeien naar een netwerkorganisatie die actief kansen, kennis, capaciteit en middelen koppelt aan Benjamin House."

Volwaardiger

Realisatie van Benjamin House sluit een fase af en luidt een nieuwe in

De realisatie van Benjamin House sluit een fase af en luidt een nieuwe in. Benjamins korte leven vol ongemak, de allerbeste zorg en liefde van zijn ouders en broers was in 2006 de directe aanleiding om de Benjamin Foundation op te richten. Met ingang van 2018 wordt hij dus de naamgever en inspiratiebron van een nieuw fonds dat kinderen zoals hij in Tanzania alle kansen biedt op een volwaardiger bestaan.

Wilt u het Benjamin House steunen? Dat kan! Maak uw bijdrage over op IBAN NL08 RABO 0303080000 van het Liliane Fonds, onder vermelding van Benjamin Koerhuis.
Ieder bedrag is welkom!