Sint Award definitief van de baan

Laren De Sint Award voor de mooiste etalage is definitief van de baan, laat Jan Boesmans, oud-ondernemer te Laren, weten. Hij heeft zich veertig jaar beziggehouden met het behoud van het oer-Hollandse cultuurgoed Sinterklaas. Zelf hij geeft nu de pijp aan Maarten. Hij gaat geen acties rond Sinterklaas bedenken en uitvoeren.

"De ondernemers laten het afweten. Zij creƫren voor 5 december al een kerstetalage en vergeten daarmee het Hollandse feest en proberen ook nog overgewaaide feesten zoals Valentijn en Halloween hier aan de man te brengen." Boesmans vindt dat juist de middenstand een (hoofd)taak heeft om het sinterklaasfeest te behouden. "Door de sfeer in de etalages proeft de consument als het ware het 5 decembergevoel. Helaas wordt dit door voornamelijk filiaalbedrijven niet begrepen. Voor mijn gevoel ook een gemiste commerciƫle kans: twee feesten in december geeft meer omzet. Ik hoop dat winkeliers toch mee helpen en Sint-Nicolaas niet overboord gooien."


Intocht sint
op 25 november
in Blaricum

Blaricum Sinterklaas bezoekt met zijn pieten, pakjes en pepernoten zaterdag 25 november de gemeente Blaricum, zo laat de schrijfpiet weten.

Om alle kinderen de kans te geven Sinterklaas te kunnen begroeten, bezoekt hij 's ochtends de Bijvanck en 's middags het Oude Dorp.

Pietenband

Zoals gebruikelijk wordt Sinterklaas vergezeld door heel veel grapjespieten, danspieten en heeft hij zelfs de pietenband meegenomen. Het voorprogramma wordt verzorgd door zang- en danspietjes. Dit begint bij De Malbak om 11.30 uur en bij de Muziektent om 14.30 uur.
In beide optochten rijden ruiters mee onder leiding van Dorine Borgers.

Wie met de stoet wil meelopen, kan op de volgende locaties aansluiten: om 11.15 uur in de Bijvanck bij de speeltuin aan de Hoofdweg en om 14.15 uur in het Oude Dorp bij de Kruiskuil (hoek Kerklaan / Brinklaan / Dorpsstraat). De 100% biologisch afbreekbare ballons die uitgedeeld worden bevatten geen helium, maar lucht.