De ijsbaan in Laren trekt altijd veel publiek.
De ijsbaan in Laren trekt altijd veel publiek. Foto: YW Photo

De Brink al tien jaar lang betoverd door een uniek schaatsevenement

Dromen jullie ook al weer van een mooie koude winter? Schaatsen kun je binnenkort weer op de Brink in Laren. Voor het tiende jaar op rij!

Laren De Brink is de plek waar Winter Village Laren ooit als IJs op de Brink tien jaar geleden begon. De ijsbaan ligt er weer van 24 november aanstaande tot en met 7 januari 2018.

Het idee voor de ijsbaan ontstond aan de keukentafel en werd bedacht door drie Larense dames: Carry Fransen, Sandra Bakker en Alexandra van Doorne. "Vanwege het feit dat het natuurijs al een aantal jaren op zich liet wachten, wilde het drietal hun kinderen de kans bieden om toch te leren schaatsen. Het onderbinden van de ijzers is nu eenmaal een onderdeel van de Nederlandse cultuur en dat mag niet verloren gaan. Het idee van de keukentafel bleef dus niet bij een idee, maar groeide zelfs uit tot een waar succes in de gehele Randstad. Het mooie aan dit concept is dat er al tien jaar lang vrijwilligers klaarstaan om dit in Laren mogelijk te maken. Vol passie helpen zij ieder jaar weer mee. Zodat iedereen, van jong tot oud, volop kan genieten van deze oer-Hollandse activiteit", zegt Yvonne van Beers van NoName Events, de huidige organisatie.
Extra gezellig wordt de Winter Village Laren met de kerstmarkt, die plaatsvindt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december. "Er zijn mooie kramen en er hangt een sprookjesachtige sfeer met veel lichtjes. Onder het genot van winterse lekkernijen zoals warme chocolademelk, broodjes warme bal of poffertjes, kan het publiek hier terecht voor unieke kerstcadeaus en de meest uiteenlopende luxe kerstartikelen. De openingstijden zijn op vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur."
Deze tiende editie belooft net als de vorige edities één en al gezelligheid. Alle activiteiten staan op www.wintervillagelaren.nl of volg Winter Village Laren op Facebook.

Altijd druk op de Larense baan.