Bijzondere verhalen in Rondje Cultuur in De Hilt in Eemnes

Eemnes Wat hebben het mondaine Laren, de polder in Eemnes, twee wereldberoemde jazzzangeressen en een smid uit Loosdrecht met elkaar gemeen?

Bijzondere verhalen, bijzondere muziek en een bijzonder beroep in 'Rondje Cultuur’ op donderdag 16 november om exact 20.00 uur in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c. Het wordt een bijzondere avond, belooft de organisatie. "Met de veelzijdige zangeres Rianne Druijff, Hettie Eijbers met haar ludieke visie op Eemnes en Laren en de Loosdrechtse smid Jasper Daams die zijn prachtige ambacht laat zien."
Eva meets Ella: Eva Cassidy, veel te jong gestorven, werd na haar dood wereldberoemd. Zij had een enorme voorliefde voor jazz, met Ella Fitzgerald als haar grote voorbeeld. Ella is tot op de dag van heden beroemd vanwege haar eigenzinnige vertolking van jazznummers. Beide dames zijn een grote inspiratiebron voor Rianne Druijff. Ze vindt het dan ook geweldig om een aantal van hun nummers te mogen vertolken. Hierbij zal Richard Kruidhof haar op gitaar begeleiden.

Hettie Eijbers woont op de grens tussen Laren en Eemnes. Zij schrijft al geruime tijd een column in De Rotonde over het mondaine leven in Laren en het leven in en rond de polder in Eemnes. Een aantal van deze columns heeft ze gebundeld tot een boekje: 'Flarden uit een mooi Goois Leven'.

Jasper Daams is een telg uit een oud smedengeslacht in Loosdrecht. Als docent was Jasper veertig jaar verbonden aan het vmbo in Hilversum. Daarna heeft hij het ambacht van zijn vader en grootvader weer opgepakt, zelfs met hun oorspronkelijke attributen.