Poppenkast TV sinds deze week te zien bij RTL Telekids.
Poppenkast TV sinds deze week te zien bij RTL Telekids. Foto: PR

Poppenkast TV idee van oud-Laarder Jan Morriën

Laren 'Poppenkast TV' is het nieuwste tv-programma bij RTL Telekids. Kinderen van de Montessorischool uit groep 1 en 2 hebben een rol gespeeld bij de opnamen.

Bedenker en tot voor kort Laarder Jan Morriën heeft een eigentijdse tv-uitvoering van een eeuwenoude traditie gemaakt.

Klassiek

In een klassieke poppenkastsetting leven kinderen mee met de belevenissen van een aantal vaste en nieuw bedachte poppen.

Ondeugend

"De poppen komen de kinderen vermaken en zorgen dagelijks weer voor tien minuten leuke sketches, avonturen, ondeugende streekjes, veel humor en hilarische momenten", zegt Morriën. "Er zijn zes handpoppen: Imperia de burgemeester, Spokus de tovenaar, Keck de politieagent, Pipa het ondeugende meisje, Flinky het (té) lieve jongetje en Pup de Puppie, het hondje dat alle dieren kan imiteren, maar bang is voor blaffen."

Thema

De afleveringen hebben allemaal een thema dat voor kinderen vanaf 2 jaar herkenbaar is, zoals spelen, jarig zijn en vakantie. Alle afleveringen eindigen met een nieuw liedje over het onderwerp.

Uitdagend

Morriën: "Poppenkast helpt kinderen op een vriendelijke, betrokken en uitdagende manier hun fantasie te ontwikkelen. Het effect dat de poppen op kinderen hebben is magisch. Het interactieve karakter van poppenkast zorgt voor het vergroten van de openheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Ik heb het voor mijn kleinzoon Bram geschreven omdat ik vond dat dit genre volledig op tv ontbreekt en naast alle snelle animatieseries een mooi evenwicht biedt."

Poppenkast TV dagelijks te zien vanaf 20 november rond 10.15 uur bij Telekids.