Coraline Bäcker met recent werk.
Coraline Bäcker met recent werk. Foto: JR

Kunstenares Coraline Bäcker doet haar werk in de verkoop

De Eemnesser kunstenares Coraline Bäcker zit veertig jaar in het vak. Haar bekendheid kreeg ze door haar aquarellen. Nu gaat ze opruimen.

Eemnes Na een kleine veertig jaar lesgeven gaat kunstenares Coraline Bäcker (73) wat gas terugnemen. "Ik wil tijd voor mezelf en de hondjes." Ook hoopt ze vurig haar droomcruise te kunnen gaan maken.

Ooit had Bäcker twintig jaar lang een atelier boven De Clederij aan het Mauvezand in Laren. Zo'n dertien jaar geleden kwam ze terecht op de boerderij van Kees Post aan de Wakkerendijk, bij wie ze een atelierruimte huurt. Haar leerlingen zijn ondertussen vriendinnen geworden. "En hen laat ik niet los."
Op dit moment is bij de Historische Kring Eemnes een overzichtstentoonstelling met werk van Bäcker te zien. Daar kunnen de bezoekers met eigen ogen zien hoe veelzijdig de kunstenares eigenlijk is. Haar werk varieerde van het illustreren van kookboeken en kruidenkalenders tot het schilderen van portretten van mens en dier en van landschappen. Tussendoor aquarelleerde ze haar bloemen. Menigeen had wel van haar een poster (Verkade, red.) in huis, waarop de fleurige boeketten stonden. Weer een ander bedrijf zette haar schilderijen om in borduurwerkjes.
"Ik heb een botanische opleiding gehad, waardoor ik geleerd heb heel gedetailleerd te tekenen", zegt Bäcker, die tot 50% korting geeft op haar schilderijen.

Bezoekers zijn de weekenden van 25/26 november en 2/3 december tussen 12.00 en 17.00 uur welkom op de Wakkerendijk 136.