Eemnes gaat door met fittest

Eemnes "Meer mensen gaan bewegen", is de conclusie van wethouder Jan den Dunnen naar aanleiding van de onlangs gehouden Eemnesser fittest voor mensen van 66 tot 74 jaar.

Van de 33 deelnemers hebben 21 mensen zich ingeschreven voor een vervolgtraject. "Dat is 63,7%. Twee jaar terug was dat nog 50%. De belangstelling om door te gaan, neemt wat toe", zegt Den Dunnen. De gemeente wil daarom de fittest over twee jaar herhalen.
De gemeente schreef negenhonderd mensen aan voor de tweejaarlijkse fittest. Dat dan iets meer dan dertig mensen meedoen, is relatief weinig, maar de wethouder spreekt van een heel bevredigend resultaat.


Werk aan de Braadkamp

Eemnes De Braadkamp gaat op de schop, meldt wethouder Niels Rood. De afgesleten en gladde canontegels gaan eruit en er worden bomen verplaatst. De ontstane gaten worden met klinkertjes gedicht.

De werkzaamheden hebben te maken met het verfraaien van het voormalige marktterrein, waarvoor omwonenden mochten meedenken over de nieuwe inrichting. Zij kregen een budget van 150.000 euro, maar inclusief 30.000 euro advieskosten gaat hun plan ruim twee ton kosten. De gemeenteraad moet uiteindelijk beslissen hoeveel het echt mag gaan kosten.


Waardevolle bomen worden beschermd

Eemnes Particulieren en ook het waterschap die volgens de gemeente een waardevolle boom op hun grond hebben staan, kunnen binnenkort een gemeentelijk schrijven verwachten. Deze bomen mogen niet zonder vergunning worden gekapt.

De lijst telt zo'n zevenhonderd bomen. De gemeente dacht de lijst compleet te hebben, maar de burgemeester zelf had nog een aanvulling. Het betreft een linde bij de voormalige ambtswoning aan de Wakkerendijk. Dat huis heet De Lindenboom en de linde naast het huis is "écht van cultuurhistorische waarde".
Het kappen van gemeentelijke bomen mag sowieso niet zonder vergunning.