Provincie houdt kaken op elkaar over fusiebesluit

LAREN De provincie Noord-Holland komt niet over de brug met de door de gemeente Laren gevraagde stukken. Het houdt de kaken op elkaar als het gaat om hoe de beslissing tot een voorgenomen fusie tussen Laren, Blaricum en Huizen tot stand is gekomen.

De gemeente diende eerder een zogeheten verzoek in in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Toen kreeg het al nul op het rekest. Daar maakte de gemeente Laren weer bezwaar tegen. Dit bezwaar is vorige week door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland ontvankelijk verklaard, maar weer afgewezen.

Het college van burgemeester en wethouders laat in een gevraagde reactie weten zich te beraden op de eventuele volgende stappen.


Laarder aangehouden voor uitvoer gestolen auto's

LAREN De politie heeft vorige week woensdag in zijn woning in Laren een 43-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het faciliteren bij de uitvoer van tientallen gestolen of verduisterde auto's naar Afrika. De man wordt verder verdacht van witwassen en van valsheid in geschrifte.

In de woning nam de politie gegevensdragers en administratie in beslag.

Onderzoek

Onder de naam 26Worland startte de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder het gezag van het Landelijk Parket in Zwolle in juli 2017 een onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte bij de uitvoer van gestolen of verduisterde auto's in zeecontainers naar Ghana en Togo in Afrika.

5