Wethouder voor behoud kunstwerk

Laren Hans van Deuren en Leo Janssen hebben een positief gesprek gehad met wethouder Karin van Hunnik over het behoud van het vernielde kunstwerk van Cees Snoeij naar een tekening van de Hilversumse kunstenaar Jacques de Wit.

Sinds 1971 hing de vijftien meter lange ijzeren muurdecoratie aan de zijmuur van Albert Heijn aan de Sint Janstraat. Het tableau, dat het 'Laren van weleer' voorstelt, werd enkele weken geleden op het laatste moment door gepensioneerd tekenleraar Hans van Deuren gered uit handen van de slopershamer. Hoewel diverse voorstellingen al waren beschadigd, kon hij het kunstwerk kopen voor 200 euro.
Samen met Laarder Leo Janssen is Van Deuren nu bezig het kunstwerk een nieuwe plek te geven in het dorp. Larens Behoud-wethouder Karin van Hunnik vindt ook dat het werk behouden moet blijven. Ze zegde beide heren, die worden ondersteund door de zonen van Cees Snoeij en de voorzitter van de Historische Kring Laren Bas Holshuijsen, toe nader archiefonderzoek te doen omdat destijds het werk door de schoonheidscommissie een positief advies heeft gekregen voor een plaats in het dorp. "Het is cultureel erfgoed. Dat moet je koesteren", aldus Van Hunnik.


Enorme klus voor brandweer

Blaricum Hoewel het KNMI donderdag code oranje had afgegeven, bleek het weer niet voor ernstige situaties te zorgen.

Echter, de volgende morgen snelde de brandweer van Blaricum rond de klok van tien uur naar de Woensbergerweg. Daar was in de nachtelijke uurtjes toch een enorme eik omgevallen. Aan de voet was deze eik verbonden aan een tweede eik en het betreffende plakoksel had het begeven. Het was voor de Blaricumse brandweer een urenlange klus om de weg en een ruiterpad vrij te maken.


Schuilstallen, ook in Eemnes

Eemnes Na Blaricum heeft ook het college van Eemnes besloten om, bij extreme hitte, het tijdelijk gebruik van schuilstallen te gedogen. Paardeneigenaren hoeven hiervoor geen vergunning aan te vragen.