Opgelicht bij verkoop iPhone

Eemnes Wilma Klooster uit Eemnes is zondag 5 augustus opgelicht door twee jongemannen. Zij had hen haar mobiele telefoon (iPhone) verkocht, maar er werd betaald met vals geld.

Op Facebook schrijft zij dat het gaat om "twee donkere jongens van rond de 18/19 jaar in zwarte kleding en op een zwarte scooter (blauw kenteken beginnend met cijfers 05)". Ze heeft aangifte bij de politie gedaan.
De politie kan trouwens niets terugvinden van deze melding. "Mogelijk moet het nog ingevoerd worden in het systeem of heeft zij het online gedaan bij Internetoplichting. Overigens kunnen mensen eventuele aangeboden biljetten controleren met een app van de Nederlandse Bank. Zeker bij dit soort transacties een handig hulpmiddel", meldt een politiewoordvoerder. Er is betaald met negen valse briefjes van 50 euro.


Summer Sickness door Dynamic Arts

Laren Dynamic Arts organiseert zaterdag 15 september Summer Sickness, een mix tussen het beste van een zomerkamp en een urban culture event voor jongeren.

"En dit jaar met een extra mooi doel voor ogen", laat Sean Bogaers weten. Met de opbrengst van dit jaar wil de organisatie de hiphopschool Trasciende Guatemala in Guatemala City ondersteunen. Tussen 10.00 en 13.00 uur vindt een veiling plaats in het Brinkhuis. Het evenement zet zich tussen 13.00 en 22.30 uur voort in het sportcentrum en zwembad De Biezem. Hier vindt een uitgebreid programma plaats speciaal voor de jeugd met de nadruk op creativiteit met muziek en uitwisseling.
De entree voor de Summer Sickness veiling is 5 euro, voor het Summer Sickness main event 10 euro (onder de 12 jaar met begeleiding volwassene 7,50 euro). Verkrijgbaar via www.dynamicarts.nl of op de InMarkt op 9 september.