Gooise monumenten in spotlight met Toekomst van Toen

Blaricum Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur zet Toekomst van Toen markante monumenten in de spotlight met een gratis toegankelijk minifestival voor jong en oud.

Verleden, heden en toekomst komen samen in de Grote Kerk in Naarden, de Clemenskerk en Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, de Dorpskerk in Blaricum en de Hervormde Kerk in 's-Graveland.
De vijf monumenten van Toekomst van Toen worden met elkaar verbonden door een fietstocht. Volg de route langs de vijf locaties en beleef de vijf pop-upevenementen rond het thema van dit jaar 'nieuwe rituelen & gebruiken'. Leer hoe een orgel werkt, speel het orakelspel, maak een eigen biechtgedicht of ontmoet elkaar tijdens de aanschuifpicknick. Het volledige programma staat op: www.toekomstvantoen.nl.
Het thema van Open Monumentendag 2018 is 'In Europa'. Toekomst van Toen, dat dit jaar in vier kerken en een pop-upkerk plaatsvindt, speelt hierop in met het thema 'nieuwe rituelen'. Als er één monument is dat je overal in Europa tegenkomt is het wel de kerk. In kerken komen we samen, wordt er gepreekt en gezongen, gebeden en gevierd. De manier waarop dit gebeurt is overal net even anders. Zo ontstaan rituelen en gebruiken. Toekomst van Toen plaatst de monumenten van toen in de toekomst.
Toekomst van Toen is een project van Buro Zorro en wordt mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland. Provincie Noord-Holland is trots op haar monumenten en hecht veel waarde aan de betekenis in het verleden, het heden en de toekomst van deze iconen.