De kleurige kunst van KIJKOOR.
De kleurige kunst van KIJKOOR.

Wijn, muziek en kunst in het Rondje Cultuur

EEMNES - Drie mooie verhalen zijn er donderdag 19 maart weer te horen in het Rondje Cultuur in De Hilt aan de Hasselaarlaan in Eemnes. De avond start om 20.00 uur. De ingrediƫnten voor dit Rondje Cultuur zijn wijn, muziek en kunst.

Voor wie in een winkel voor een schap met wijnen staat en denkt: hoe zou zo'n wijn eigenlijk gemaakt worden? is Eemnesser Wim Tol degene die ze tijdens deze avond uit de brand helpt. Hij is niet alleen een kenner van wijnen, maar heeft zich ook verdiept in het productieproces met al zijn geheimen. Wim is bovendien een enthousiast verteller en is gaarne bereid zijn kennis met de aanwezigen te delen.

Barokmuziek
De muzikale noot van deze avond wordt verzorgd door een ensemble bestaande uit Marleen Josemans en Maria Brandsma op viool en Marijke Hess op cello. Alle drie zijn enthousiast lid van het Naardens Kamerorkest, waarin zij al zo'n twintig jaar spelen. Het spelen van barokmuziek is hun passie.
Speciaal voor dit Rondje Cultuur verzorgen zij een klein huisconcert.
Het derde onderwerp is kunst en wordt besproken door Theo Linde en Nico Bierlaagh, artistiek leiders van het kunstcentrum KIJKOOR. Zij praten over het werken met de kunstenaars met een verstandelijke beperking. Zij zullen dit doen aan de hand van voorbeelden.

Volgende rondje
Op donderdagavond 19 maart zijn belangstellenden vanaf 19.30 uur welkom in De Hilt. Het programma start stipt om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis. Het volgende Rondje Cultuur is gepland op 16 april.