Zet BVV'31 zegereeks voort tegen Kockengen?

BLARICUM - BVV1 ontvangt komende zaterdag opponent Kockengen uit het gelijknamige Utrechtse dorp op het sportpark. Er wordt dan een heuse 'degradatiekraker' verwacht.

De Utrechters zijn aan een goede reeks bezig en ontworstelen zich langzaam maar zeker aan de onderste vier 'zorgenplekken'. Ook BVV'31 is inmiddels aan een goede serie bezig: afgelopen zaterdag werd weer, zij het moeizaam, met 1-2 gewonnen bij Voorland. De Amsterdammers waren grotendeels de bovenliggende partij in dit duel, maar het was BVV dat al in de 2e minuut op voorsprong kwam door de attente Kenneth Perez: hij onderschepte een slordige terugspeelbal en tikte vervolgens koel de 0-1 binnen. Het vervolg van het duel was min of meer volledig voor Voorland; met technisch vlot spel werd BVV in de defensie gedrongen. Uitblinker op het veld was BVV-doelman Remy van den Brink, hij verrichtte deze middag een aantal knappe reddingen en voorkwam daarmee dat Voorland langszij kon komen.
Het duurde tot de 66e minuut alvorens Voorland toch gelijk kon komen. De arbiter hielp een handje mee door een ongelukkig terugspringende bal van het been van Benjamin van Duijn als een bewuste terugspeelbal op keeper Van den Brink aan te merken; de vrije schop op 8 meter van het doel werd knap binnengewerkt door Denzel Ost (1-1). In de 80e minuut kwam er een vrije trap die Kenneth Perez panklaar neerlegde voor de voeten van de naar rechts uitgeweken Jelmer Kos. Zijn directe center werd attent binnengetikt door invaller Bryan Saarberg (1-2). BVV gaf de moeizaam verkregen voorsprong niet meer weg in de laatste fase en pakte gelukkig de 3 punten mee naar Blaricum.

Zaterdag zal blijken wie het best het hoofd koel weet te houden, BVV of Kockengen. Het duel begint om 14.30 uur.