Bowlsclub 't Gooi.
Bowlsclub 't Gooi. Foto: Archief

Bowls toernooi in Eemnes: ‘Kom kijken en genieten!’

Sport

EEMNES - In het Huis van Eemnes wordt aankomende vrijdag 5 april een Bowls toernooi georganiseerd. Het nationale toernooi wordt geopend door wethouder René ten Have. 

“Vanaf 09.30 uur is iedereen van harte welkom en vanaf 10:00 uur worden de bowls gerold...”, laat organisator Herman van der Velden weten. Er doen in totaal twintig teams mee.

Bowls

Bowls is een van oorsprong Engels balspel, dat erg lijkt op jeu de boules. Het spel wordt over een mat van ongeveer 30 meter gespeeld. Tijdens het spel wordt er wordt een klein wit (of geel) balletje op een afstand gerold tussen de 25 en 30 meter. Dit is de ‘jack’, daar moet een ‘bowl’ naartoe worden gerold. De bowl is een behoorlijk zware, ietwat afgeplatte bal, die met een bochtje naar het doel, de jack, moet worden gerold. Het grote verschil tussen jeu de boules en bowls is dat men bij het eerste spel de boules met een boog door de lucht werpt en dat men bij bowls de bal vanaf het begin laat rollen.

‘Ontzettend leuke sport’

“Daar is niks aan zou je denken... Maar ik vraag alle lezers én niet lezers oproepen om komende 5 april naar het Huis van Eemnes te komen om zich ervan te laten overtuigen dat het een ontzettend leuke sport is, waarbij veel wordt gelopen, maar ook de knieën en bovenbenen worden gebruikt”, stelt Van der Velden.

“Voor de enkeling die vrijdag 5 april verhinderd is: alle vrijdagen kunt u komen kijken en zelf het spel uitproberen. Zoals eerder gezegd, wij spelen iedere vrijdag vanaf 10.00 uur tot 13.30 uur in het Huis van Eemnes, kom kijken en genieten!”

Uit de krant