Sherpa maakt kunst voor Brinkhuis.
Sherpa maakt kunst voor Brinkhuis. Foto: Aangeleverd

Sherpa maakt kunst voor Brinkhuis: ‘Met heel veel zorg en liefde’

Kunst & Cultuur

BEL - David, Jeroen, Melvin en Rens, cliënten van de dagbesteding Sherpa Houtwerk op de Wakkerendijk in Eemnes, zijn deze week vol enthousiasme begonnen met het maken van schilderspaletten voor de Atelierroute Laren komend weekend.

De opdracht voor het maken van deze schilderspaletten komt vanuit het Brinkhuis. “Wij wilden iets speciaals doen voor de bezoekers van dit jaarlijkse evenement en de mensen van Versa Houtwerk konden ons idee uitstekend uitvoeren!” aldus Leon Schouten, directeur van het Brinkhuis. Het Brinkhuis is tijdens de atelierroute zaterdag en zondag geopend.

Schilderspalet

De cliënten van de dagbesteding Sherpa Houtwerk worden begeleid door Miriam, Astrid en Marloes van Sherpa. Deze week mocht het Brinkhuis het eerste proefexemplaar in ontvangst nemen.

“Het schilderspalet is thuis leuk als borrel- of broodplank te gebruiken - zeker als je weet met hoeveel zorg en liefde deze zijn gemaakt!”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. 

De paletten zijn in een beperkte oplage gemaakt. Tijdens de atelierroute kost een 12-uurtje bij het Brinkhuis (soepje, salade en de beroemde Brinkhuis tosti) €16.50. Dit wordt geserveerd op het schilderspalet dat na afloop meegenomen kan worden als aandenken.


De schilderpaletten zijn gemaakt door cliënten van de dagbesteding Sherpa Houtwerk. - Foto: Aangeleverd

Foto: Aangeleverd

Uit de krant