Monument voor de Joodse kinderen.
Monument voor de Joodse kinderen. Foto: Aangeleverd

Tentoonstelling over Joods kindertehuis door scholieren Laar & Berg

Historie

LAREN - In de Lindenhoeve, centrum van de Historische Kring Laren (HKL), is van zaterdag 20 april tot en met eind mei een tentoonstelling over de Berg-Stichting te zien, gemaakt door kinderen uit de derde klassen van middelbare school Laar & Berg. 

De tentoonstelling sluit aan bij de herdenking die afgelopen woensdag 17 april plaatsvond bij het Monument voor de Joodse kinderen.

Joods kindertehuis

De Berg-Stichting was een Joods kindertehuis dat van 1911 tot 1963 in Laren gevestigd was, op de plaats waar nu middelbare school Laar & Berg staat. Het monument bestaat uit een cortenstalen sculptuur van 3,5 meter hoog en een plaquette met de namen van de 48 kinderen en de vier stafleden van de Berg-Stichting die tijdens de Holocaust zijn vermoord.

Officiële opening

De opening van de tentoonstelling zou in de eerste instantie plaatsvinden op 20 april, maar in verband met de plechtige uitvaartmis van pastoor Jan Vriend op deze datum, is de officiële opening verplaatst naar zaterdag 4 mei om 14.00 uur. Deze wordt verzorgd door Ineke Hilhorst, initiatiefnemer van het Monument voor de Joodse kinderen. De tentoonstelling is wel al vanaf zaterdag 20 april te zien.

De Lindenhoeve is in verband met Atelierroute Laren ook op zondag 21 april van 14.00 tot 16.00 uur open. Op zaterdag 27 april, Koningsdag, is de Lindenhoeve gesloten.

Uit de krant